Соціум

Чиста турбота

Вже півроку, з червня, у нашому місті працює соціальна пральня для пенсіонерів, нужденних, одиноких та людей з інвалідністю. Вона — частина проєкту “Мережа солідарності”, яку втілює благодійний фонд “Карітас”. Про це повідомляє сайт міської ради.

Щоденно вулицями міста курсує мікроавтобус благодійного фонду. Його маршрути — домівки тих, хто потребує соціальної допомоги. Працівники фонду за викликом приїжджають і забирають брудну білизну, а через кілька днів привозять уже випрану і випрасувану. Допомагають людям з інвалідністю, самотнім пенсіонерам, малозабезпеченим, які не в змозі придбати пральну машину.

До прикладу, вже сьомий рік у готелі “Поділля” живе сім’я Валентини Петренко, яка переїхала в Хмельницький з Луганщини на початку російсько-української війни. Без соціальної допомоги важко налаштовувати побут, тож послуги “Соціальної пральні” — це велика підмога родині.
“У нас є база людей, які потребують допомоги, їхні контакти, ми цікавимося проблемами і за потреби перемо білизну, бо вдома часто у них немає для цього умов, — розповіла соціальна працівниця БФ “Карітас” Олеся Кузенко. — Перемо все: ковдри, простирадла, подушки тощо”.
Послуги соціальної пральні — безкоштовні. За місяць нею користується до сотні нужденних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *