Майстерня

Смачні листівки

Як би не лякали нас карантинні заборони, хочеться гарно зустріти й провести зимові свята. Особливо, якщо ти молодий і бадьорий. Не дасть молоді сумувати міський Молодіжний центр. Із початку грудня його представники разом із директором Владиславом Гребенюком організували “Фестиваль різдвяного тепла”. На вогник до Молодіжного центру можна завітати онлайн. До кінця грудня на молодих і активних чекають цікаві майстер-класи, конкурси та розваги. Детальніше про фестивальні заходи можна дізнатися на сторінці Молодіжного центру в соціальних мережах.
Розпочався ж фестиваль дуже солодко — з майстер-класу виготовлення шоколадної листівки. Виявляється, виготовити солодке привітання зі святами дуже просто. Ця справа захопить дітей та дорослих. Спробуємо поділитися секретом із читачами газети “Проскурів”.
Для виготовлення листівки потрібні заготовки: намальовані на папері ескізи в файлі. Тут кожен може намалювати що завгодно — від Миколайчика до ялинки чи сніговичка, або написати привітання цікавим шрифтом. Спеціалісти Молодіжного центру створювали його логотип, ялинку й ялинкову іграшку.
Після виготовлення ескізів потрібно розтопити чорний шоколад. Зробити це можна трьома способами: використовуючи фондю, на водяній бані чи в мікрохвильовій печі. Якщо обрали перший варіант, шоколад потрібно постійно помішувати, щоб не пригорів. А якщо плавимо шоколад за допомогою водяної бані, слідкуйте, щоб вода не потрапила до шоколаду, адже це його зіпсує. У мікрохвильовці плавити смаколик потрібно імпульсами по 15 секунд, при цьому помішувати з такою ж періодичністю.
Коли шоколад перетворився в запашну пасту, наповнюємо ним кондитерський чи целофановий мішечок, на кінчику якого прорізаємо крихітний отвір. Можна малювати шоколадом і за допомогою пензлика.
Взявши мішечки із шоколадом, легко вичавлюючи його, потрібно обвести контур шаблона, можна залити шоколадом і деякі деталі. Обведений малюнок відкладаємо в прохолодне місце чи холодильник, аби він застиг.
Далі тим же способом топимо білий шоколад. Беремо ескіз, обведений загуслим чорним шоколадом, і акуратно покриваємо його топленим білим шоколадом по всій площині.


Знову кладемо листівку в прохолодне місце, щоб вона вистигла та затвердла. Коли відчуємо, що шоколад достатньо твердий, просто відклеюємо його від малюнка у файлі. Якщо робити правильно, усе вийде і вуаля — шоколадна листівка готова!
Такою можна потішити малечу й дорослих до Дня святого Миколая, Нового року чи Різдва.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *