на часі

Місто готове до зимових викликів

Цієї зими над розчищенням та посипанням вулиць, тротуарів, парків та дворів працюватиме до півтисячі людей і 50 одиниць техніки.

Комунальники підготували дорожні суміші, переобладнують автомобілі і запровадили нічне чергування, щоб якісно і без проблем пройти зимовий сезон.
“Наша очисна техніка працює безперебійно, відділяємо пісок від каміння, скла, інших предметів, щоб убезпечити транспортні засоби на дорогах, не пошкодити їх”, — розповідає водій КП БРЕД Михайло Момот.
Працівники комунального підприємства БРЕД нині пересівають пісок, потім до нього додають сіль і такою сумішшю оброблятимуться дороги й тротуари, коли їх вкриватиме ожеледь. Торішня зима видалась теплою та майже безсніжною, тому вдалося заощадити чимало піскової суміші.
“Цього року взагалі не закуповували піщано-соляної суміші, — розповів начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок. — Докупили лише деякі необхідні компоненти”.
Нині КП БРЕД має на складах шість тисяч тонн піщано-соляної суміші і окремо понад дві тисячі тонн солі. Цієї кількості прогнозовано має цілком вистачити для зимового періоду. На вулицях міста уже з’явилися дерев’яні та пластикові ящики з дорожніми сумішами, їх зможуть використовувати за потреби і двірники, і водії, щоб не втрапити у слизьку чи снігову пастку.
“В осінньо-зимовий період працюватимуть до 120 осіб, — прокоментував підготовку до зими Михайло Худзик, начальник дільниці з утримання дорожньої мережі КП БРЕД. — Це водії, вантажники, прибиральники. Також частина персоналу буде задіяна від дорожників, які працювали на асфальтуванні в літній період. Тепер будуть посипати і очищати дороги й тротуари”.
Готують комунальники і техніку. КРАЗ, який улітку очищали вулиці від сміття та бруду, розвозив асфальт під час ремонтів, тепер, коли прийдуть морози, посипатиме вулиці. “Автомобіль обладнаний шістьма тротуарними щітками, ще 12 автомобілів використовуватимемо для посипання вулиць піском, одну машину переобладнали для посипання сіллю”, — додає Михайло Худзик.
Календарна зима вже настала. На щастя, снігопадів найближчими днями синоптики не прогнозують.

Тетяна Русянівська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *