офіційно

Кадрові зміни в команді Олександра Симчишина

Ще 26 жовтня, одразу після місцевих виборів міський голова Олександр Симчишин на пресконференції анонсував кадрові зміни у своїй команді. У листопаді він підписав розпоряження про звільнення свого заступника Анатолія Нестерука та завідувача відділу роботи зі зверненнями громадян Анатолія Савченка, які досягли граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування. 1 грудня Олександр Симчишин звільнив свого заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Гончарука, який на місцевих виборах обрався депутатом Хмельницької обласної ради VIII скликання від партії “Команда Симчишина” і який уже обраний першим заступником голови Хмельницької обласної ради.
А на другому пленарному засіданні першої сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 8 грудня, міський голова подякував за роботу ще двом своїм заступникам — Андрію Бондаренку та Галині Мельник. Натомість запропонував кандидатів на посади заступників і цю пропозицію підтримали 38 депутатів міськради. Відтак новими заступниками Олександра Симчишина стали Микола Ваврищук, який досі обіймав посаду заступника керівника ХКП “Спецкомунтранс” та керівника офісу “Розумне довкілля. Хмельницький”), Михайло Кривак, екссекретар Хмельницької міської ради сьомого скликання, Василь Новачок, донедавна начальник управління ЖКГ міськради, та Роман Примуш, який до звільнення голови ОДА був його першим заступником.
Секретарем Хмельницької міськради обраний депутат Хмельницької міської ради від політичної партії “Команда Симчишина” Віталій Діденко, кандидатуру якого підтримали 38 депутатів — потрібно було не менше 23-х.
Керуючим справами виконавчого комітету обрано Юлію Сабій, яка обіймала цю посаду з 2015 року.
“Всіх вітаю! Завтра перший робочий день”, — коротко резюмував Олександр Симчишин.
Водночас затвердили на сесії і новий склад виконкому. До нього увійшли 18 осіб.
“Одне вакантне місце залишили, тому я дуже сподіваюсь, що після того, як мине 100 днів, ми зможемо ще отримати одну пропозицію від політичних сил стосовно включення того чи іншого депутата до складу виконкому”, — прокоментував міський голова.
На другому пленарному засіданні першої сесії Хмельницької міської ради депутати поділили Хмельницьку міську територіальну об’єднану громаду на старостинські округи та обрали старост. Відтак згідно з рішенням депутатів міськради на території Хмельницької міської територіальної громади утворено шість старостинських округів:
Старостинський округ з центром у селі Олешин, що складається з сіл Олешин, Іванківці, Черепівка, Черепова, Велика Калинівка. Керувати цим старостинським округом депутати міськради довірили волонтерці, жительці села Олешин Валентині Базилюк.
Старостинський округ з центром у селі Шаровечка, що складається з сіл Шаровечка, Мацьківці, Малашівці, Волиця, Водички, Климківці. Старостою цього округу, за рішенням депутатів міськ-ради, став ексголова Шаровечківської ОТГ Болеслав Бондар, який на місцевих виборах був обраний депутатом Хмельницької міської ради від партії “Команда Симчишина”, але відмовився від мандата.
Старостинський округ з центром у селі Давидківці. Ним керуватиме жителька Давидковець Олена Ярмощук, яка досі працювала у головному управлінні Державної податкової служби у Хмельницькій області.
Старостинський округ з центром у селі Пирогівці, що складається з сіл Пирогівці, Прибузьке, Пархомівці, Бахматівці. Старостою цього округу призначено жителя села Пирогівці Володимира Чернюка, який до цього був сільським головою Пироговецької сільської ради.
Старостинський округ з центром у селі Копистин, що складається з сіл Копистин, Івашківці, Колибань, Мала Колибань та селища Богданівці. Його старостою стала жителька села Копистин Лілія Панчук, яка була обрана на місцевих виборах депутаткою Хмельницької міської ради від партії “Команда Симчишина”, але 8 грудня склала депутатські повноваження.
Старостинський округ з центром у селі Богданівці, що складається з сіл Масівці, Богданівці, Березове, очолюватиме Микола Діденко, який раніше був сільським головою Богдановецької сільської ради.
Згідно з положенням про старосту Хмельницької міської територіальної громади, яке затвердили депутати Хмельницької міської ради, староста є посадовою особою місцевого самоврядування та членом виконавчого комітету.
“Максимально зручно з точки зору логістики і управління. Максимально зручно з точки доступу безпосередньо до кожного мешканця. Ми зробимо так, щоб кожна людина будь-якого населеного пункту мала можливість звернутися до представника місцевої влади”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Розглянули депутати й бюджетні питання. Зокрема, перерозподілили майже 15 мільйонів гривень. Кошти перебачили на закупівлю дезінфікуючих розчинів для загальноосвітніх шкіл, на придбання кисневих концентраторів та інсуліну, передбачили фінансовий ресурс для КП “Електротранс” для перевезень пасажирів в умовах карантину.
Наступна сесія Хмельницької міськради відбудеться орієнтовно 23 грудня. Головним питанням її порядку денного буде бюджет-2021.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *