Доброчинність

“Щедрий вівторок” розпочав благодійну новорічну ходу

Минулого вівторка, 1 грудня, загальноосвітні заклади міста долучилися до міжнародного благодійного руху “GivingTuesday”. Йдеться про вівторок після дня Подяки в США і поширюється як глобальний рух за щедрість, що розкриває силу людей та організацій з метою перетворити свої громади та світ. Співзвучною до цього стала всеукраїнська акція “Щедрий вівторок” до Всеукраїнського дня добрих справ, що проводиться за ініціативи Фонду родини Загорій, заснованого у 2015 році.

Основна мета Фонду — принести реальні зміни в Україні, впроваджуючи сімейний досвід, накопичений поколіннями. Основні напрями діяльності фонду: збереження здоров’я людей, сприяння мистецтву, культурі, реалізації сімейних цінностей. Засновник фундації — 44-річний Гліб Загорій, підприємець, науковець, доктор фармацевтичних наук, професор, власник ПрАT “Фармацевтична компанія “Дарниця”, батько трьох дітей, майстер спорту з джиу-джитсу.

Як відзначили “Щедрий вівторок” у Хмельницькому?

Колектив ЗОШ І-ІІІ ступенів №25 ім. І.Огієнка підготував різдвяний подарунок для військовослужбовців у Слов’янську і Краматорську Донецької області. Діти разом з учителями трудового навчання виготовили ялинкові прикраси, які незабаром зігріватимуть серця наших захисників на фронті. Солодкі подарунки і листи воїнам АТО/ООС відправили учні НВО №28, НВК №№4, 7 та ЗОШ №20.

Натомість учні, батьки та педагоги СЗОШ №30 не пошкодували коштів, продуктів та часу, щоб допомогти тваринкам і провели акцію “Ласощі для тварин”. Усю зібрану допомогу передали притулку для тварин “Врятуй життя”.

Вчергове учні ліцею №17 зробили смачні подарунки мешканцям “Зоокуточка” — реабілітаційного центру для диких тварин. Нині звіринцю потрібна допомога. Більшість тварин — врятовані з цирку або від браконьєрів. Цю акцію підтримали учні НВК №№7 і 4, СЗОШ №№7, 27, ТБЛ.

Для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей учні ЗОШ №14 і ліцею №17 підготували подарунки до дня святого Миколая разом з волонтерами благодійного фонду “Карітас”.

Доброю справою підтримують вчителя Аліну Рудніцьку у боротьбі з тяжкою хворобою сина Ростислава, який нині перебуває з мамою на лікуванні в Барселоні (Іспанія) учні та педагоги СЗШ №6. У хлопчика діагностовано нейробластому четвертої стадії з ураженнями кісткового мозку. Клініка виставила рахунок на суму 286 902 євро. За час благодійної акції колектив школи зібрав понад 150 тисяч гривень. Також до збору коштів на лікування Ростислава долучилися учні і педагоги Технологічного багатопрофільного ліцею ім. А.Мазура. У ліцеї, крім цього, до Всеукраїнського дня добрих справ проведені акції “Годівничка для птахів”, “Допоможи братам нашим меншим”, “Не будь байдужим”. “Міняю стару ковдру на шоколадку!” — така акція відбулася у ЗОШ №21, де збирали ковдри для облаштування вольєрів для домашніх тварин.

Цікаву подорож до країни Добриків здійснили другокласники ліцею №15 ім. О.Співачука. А учні НВК №4 висадили “Алею першокласників”. У ЗОШ №20 молодші школярі організували акцію “Подаруй настрій учителю своїми руками”. Учні СЗОШ №27 ім. Д.Іваха долучилися до щорічної благодійної акції “Різдвяне диво”, яку організовує ГО “Хмельниччина без сиріт”. Учні, вчителі та батьки зібрали одяг, взуття, засоби гігієни, канцелярію, книги, іграшки та смаколики.

Челендж “50 добрих справ” організували в НВК №6, щоб довести, що добрі справи можна робити щодня. Посмішка, приготована вечеря, місце в транспорті, листівка для друга, комплімент і ще 50 вчинків — від малесенького до масштабного — це щоденні добрі справи, які не потребують надможливостей. Кожен клас отримав чек-лист із добрими вчинками за категоріями та надсилав фотозвіт виконаних справ. Акцію “Різдвяне диво”: збір одягу, іграшок, книг, солодощів для дітей, книг для шкільної бібліотеки, коштів на лікування хворої дівчинки… — організували у НВК №2.

Грудень уже традиційно стає місяцем добрих справ і відкритих сердець. Спробуймо, кожен із нас, стати частинкою добродійного руху людяності і єднання.

Тетяна РУСАНІВСЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *