Сьогодення

Медиків тестують ІФА-методом

Новий ІФА-комплекс придбав Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2. Вартість обладнання — понад 300 тисяч гривень. Працівників центру щомісяця безкоштовно тестують на COVID-19.
“Ми маємо нині 321 працівника, з них 280 працюють безпосередньо з пацієнтами і в бригадах первинної медичної допомоги. Спочатку цю послугу ми закуповували, — розповідає головний лікар КП “Хмельницький міський центр ПМСД №2” Людмила Головко. — Проплачували їх у лабораторіях, які здійснювали тестування. Це тривало місяць. Коли придбали ІФА-комплекс, побачили економічну вигоду, маємо щомісячний скринінг наших працівників на наявність антитіл. Отож захищаємо і наших працівників, і пацієнтів. Апарат придбали ще наприкінці серпня, а в листопаді вже всіх працівників медичного центру протестували. Наступного разу дослідження робитимуть у грудні. Медики здають кров на ІФА-тести в усіх лабораторіях центру, одночасно там досліджують 92 таких аналізи. Весь процес забирає майже три години, результати ІФА-тестів на імуноглобулін медикам повідомляють у день досліджень”.
У листопаді вже виявлено 50 відсотків таких, що перехворіли на коронавірус. Імунітет, як свідчать лабораторні дані, зберігається протягом трьох місяців.
Додамо, що в Хмельницькому працюють 13 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *