На календарі

“Студентство — не лише лекції”

Кажуть, студентство — найпрекрасніша пора. Пора самостійності, свободи і ще трохи дитячої безтурботності. Пора мрійників, романтиків і великої кількості можливостей, яких з кожним роком дедалі більшає.
17 листопада чимало країн світу відзначають День студента. Ця дата має сумне походження, адже пов’язана з масовими арештами чеських студентів у Празі та інших містах. Попри це 17 листопада студенти вважають своїм святом.
Хмельницький — студентське місто, де багато різнопрофільних вишів. Користуючись нагодою, знайомимо наших читачів з успішним студентом-старшокурсником Хмельницького національного університету Богданом Семцовим.

Титул містера Хмельницького національного університету Богдану Семцову присвоїли два роки тому. 21-річний юнак навчається на магістратурі, де освоює спеціальність “маркетинг”. Хлопець мріє відкрити власну справу.
Містером університету Богдан Семцов став не лише за розум, успішне навчання. Він — справжній красунчик: темноволосий, з блакитними очима, заввишки 1 м 90 см. Коли на конкурсі його запитали, який, на його думку, справжній чоловік, відповів, що він має відповідати за свої слова та вчинки.
“Коли один із учасників конкурсу сказав, що поки не вважає себе справжнім чоловіком, я здивувався. Але потім зрозумів, що дійсно для цього потрібно повноцінно реалізуватися, аби могти забезпечувати сім’ю”, — каже Богдан.
Випробовували й фізичні можливості учасників. Хлопець демонстрував елементи конфу, чим доводив, що може стати на захист слабшого. Таке в житті студента траплялося. Доводилося обороняти друзів, дівчину. Каже, сам ніколи не лізе в бійку, застосовує силу лише для захисту. Усі конфлікти намагається вирішити словами.
Ще одна риса, притаманна містерові університету, — пунктуальність. Завжди планує наступний день, це допомагає багато встигати. Крім навчання, займається народними танцями. В складі студентського ансамблю народного танцю “Юність Поділля” об’їздив чимало країн Європи, де виступали на фестивалях.
“Ще мій дідусь, який також був танцівником, казав, що народний танець допоможе мені відкрити світ. І це дійсно так. Хоч доводиться наполегливо працювати, тренуватися, нині легше сказати, в якій країні я не був, ніж де я був”, — з гордістю розповідає хлопець.
Студентські роки — гаряча пора полювання Амура. Саме в цю пору найчастіше люди зустрічають своє кохання, для багатьох воно стає доленосним.
Щодо сердешних справ Богдан Семцов каже, що, як і всі, мріє знайти єдине кохання на все життя. Для цього радить не поспішати з одруженням. Каже, часто в стосунках люди хворіють синдромом задніх дзеркал, коли при новій зустрічі порівнюєш з попереднім досвідом, чекаєш від нової людини того, що в тебе було раніше. Але в житті все інакше. Хто знає, можливо, нинішня дівчина Богдана Семцова, яка з першого погляду підкорила його своєю вродою, й стане супутницею по життю. Поки пара просто насолоджується гарними почуттями.
Богдан Семцов мріє займатися справою, яка не лише приноситиме дохід, а й змінюватиме людей на краще. Має свого кумира — відомого підприємця Євгенія Черняка.
Якось друг порадив Богдану зайнятися підробітком, що не тільки приносить кошти, а й дає можливість спробувати себе в різних сферах. Цей досвід допомагає при виборі основної роботи. Чого тільки Богдан не робив у вільний від навчання час: клав бруківку, працював у супермаркеті, роздавав рекламні листівки…
“Тут головне — не переборщити. Бо одночасно навчатися й працювати дуже непросто. У мене навіть виникли проблеми зі здоров’ям. Напевно, краще жити за принципом: усьому свій час. Спершу треба вивчитися, а потім працювати”, — зізнається студент.
Від усіх клопотів, навчання студент відволікається, читаючи книги та слухаючи музику, раніше займався й стрітворкаутом (вид спорту). Ще хотів би навчитися грати на гітарі.
Каже, сучасні студенти більше займаються саморозвитком, хочуть поглинути знання раніше, ніж це передбачено програмою, щоб більше встигнути. Але це не завжди корисно й результативно.
За кілька днів — Міжнародний день студента. Для Богдана Семцова — це його сьоме свято. Цьогоріч, напевно, відсвяткує його з дівчиною. Зібратися з одногрупниками не вийде через карантин.
З нагоди свята всім ровесникам Богдан бажає постійно розвиватися, не боятися змін. А ще — гідної самореалізації після отримання диплома!

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *