Актуально

Радіодиктант національної єдності

У понеділок, 9 листопада, в День української писемності та мови відбувся ювілейний, 20-й, радіодиктант національної єдності.

Мета диктанту — не просто перевірити власну грамотність, а, перш за все, це — масштабна національна акція, що об’єднує мільйони українців усього світу навколо рідної мови. Розпочався захід — о 9.00. Вступна частина тривала півгодини. Упродовж цих 30 хвилин розповіли про те, як у регіонах України та у різних куточках світу готуються люди писати радіодиктант. Йшлося також про історію радіодиктанту, його учасників та умови написання. У прямих включеннях українців з написанням радіодиктанту національної єдності вітали представники інших країн, дипломати, які також долучилися до міжнародного флешмобу.
У Хмельницькому для написання диктанту облаштували локації у навчальних закладах, бібліотеках, установах, але взяти участь у радіодиктанті міг кожен охочий, достатньо було мати під рукою аркуш паперу та ручку.
Традиційно до написання радіодиктанту долучилися й працівники структурних підрозділів Хмельницької міської ради. З дотриманням усіх карантинних норм, разом з керуючим справами міськвиконкому Юлією Сабій зібралися в сесійній залі міської ради.
Текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11.00, тож усі охочі зможуть перевірити свої знання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *