Новини

“Червона” зона — не зовсім “червона”

За повідомленням пресслужби Міністерства охорони здоров’я України станом на 1 листопада ситуація з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 не дозволяє послаблювати карантин у всіх областях України та в місті Києві. Хмельницький з понеділка залишився у “червоній” зоні епідемічної небезпеки. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ і НС.

Станом на 4 листопада кількість людей, які захворіли коронавірусом від початку пандемії в Україні, склали 420617 осіб (+9524 за попередню добу). Летальні випадки — 7731 (+199 за попередню добу). Вилікувались 176404 людини (+7536 за попередню добу).
За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Києві (856), Харківській — 850, Донецькій — 636, Одеській — 547 та Хмельницькій — 511 областях.
Крім нашого обласного центру, “червоними” ще впродовж двох тижнів будуть міста Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута і Шепетівка, а також 11 районів Хмельниччини. Карантинні обмеження в усіх населених пунктах будуть різними. Зокрема, в Хмельницькому без змін працюватимуть громадський транспорт та дитячі садки. За звичним графіком після канікул працюють і школи. Втім, скільки часу триватиме звичний режим у навчальних закладах, залежатиме від епідситуації, каже міський голова Олександр Симчишин.
“Наразі в нас є спад по ГРВІ, фактично грип ще не фіксувався і я дуже сподіваюся, що перший семестр школи повноцінно відпрацюють в очному режимі”, — сказав він.
За словами мера, якщо у класі виявлять хворобу серед учнів, весь клас піде на самоізоляцію і навчатиметься дистанційно. Хворих на коронавірус учителів підмінятимуть колеги, і це найактуальніший алгоритм.
“Якщо в школі навчаються півтори тисячі учнів, а захворіло п’ять-шість, то закривати всю школу недоцільно. В нас впродовж перших двох місяців постійно навчалось 1200-1205 класів з 1217. Тобто приблизно 15-17 класів перебували на дистанційному навчанні”, — каже Олександр Симчишин.
А ось ресторанні заклади працюватимуть лише до 22.00. Обмежень зазнають і заклади громадського харчування. Вони працюватимуть поки що в режимі доставки їжі.
Такі обмеження встановила техногенна комісія, а не місцева влада, втім це краще, ніж закрити ці заклади взагалі.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *