На злобу дня

Українцям зненацька затягнули паска

26 жовтня — буквально наступного після виборів дня, коли багато хто ще жив солодкими обіцянками, на які не скупилися кандидати і кандидатки, “Нафтогаз” на третину підвищив ціни на газ для населення України. Тож паски доведеться затягнути не на жарт.
Ціна газу для побутових споживачів за місячним контрактом зростає з 4,7 грн/куб. м у жовтні до 6,33 грн/куб. м у листопаді, тобто майже на 35%! За річним конт-рактом ціна зросте з 5,24 грн/куб. м до 6,45 грн/ куб. м, тобто на 23%! І це ціна без доставки.
Своє рішення нафтогазівці пояснили сезонним фактором та збільшенням гуртової ціни на блакитне паливо. До речі, “Нафтогаз” підвищував ціни для населення на серпень, вересень та листопад. Компанія зробила виняток лише у місяць виборів — у жовтні вартість газу залишилася незмінною (розумієте чому?), хоча ринкові тенденції вимагали іншого рішення.
Відтак наївні очікування виборців, що Зеленський, який зіграв у кіно доброго президента, і для них зменшить житлово-комунальні тарифи, зникли як сон. Та в нас уже так повелося, що люди голосують за олігархічні партії, так звану опозицію, а потім чухають потилицю.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *