Ситуація

Дестабілізувати ситуацію в місті не вдасться

Міський голова Олександр Симчишин звернеться до СБУ та МВС, аби правоохоронці вжили заходів щодо проявів сепаратизму в Хмельницькому. Про це він заявив 2 листопада під час конфлікту, який стався під стінами міськ-ради між добровольцями АТО та підприємцем Віктором Вікарчуком. Разом зі своїми однодумцями екс-голова Красилівської райдержадміністрації та ще вчора кандидат до міськради від ОПЗЖ Вікарчук заявив, що органи самоврядування є нелегітимною структурою, а відтак нелегітимна і влада в місті.
“Ніхто нічого не ділить, ніяких сепаратиських намірів немає. Ми сьогодні прийшли для того, щоб з’ясувати питання щодо легітимності і все — немає ніяких проблем. Є юристи, є міський голова, є правове поле”, — заявив Вікарчук, якого під час суперечки і образ на свою адресу активісти облили зеленкою.
До учасників дійства вийшов міський голова Олександр Симчишин, який наголосив, що повноваження органів місцевого самоврядування визначені законом 1997 року: “Якщо хтось вважає, що є якісь інші процедури створення органів місцевого самоврядування, то він тоді має створити ХНР. Це в Україні називається сепаратизм, антидержавна діяльність. Сьогодні я за своїм підписом звертаюся в Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України. Якщо ми піддаємо сумніву органи влади, нищимо державу, це призводить до ДНР, ЛНР…
У Хмельницькому, думаю, всі переконані, що ХНР не буде”.
Нагадаємо, минулого тижня щодо Вікарчука та його поплічників СБУ в Хмельницькій області відкрила кримінальне провадження за фактом створення фейкового органу місцевого самоврядування, на якому вони обрали депутатів та голову. Це підтвердила речниця УСБУ в Хмельницькій області Людмила Рябчук: “У межах розпочатого СБУ кримінального провадження за статтею 109 ККУ — це дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. У фігурантів були проведені обшуки. Санкція статті 109 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої”.
3 листопада Національний корпус, ветеранські спілки області та спілка АТО також звернулися до правоохоронців, аби не допустити сепаратиських настроїв у місті.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *