У фокусі

Інтелект-гра “Хмельницький Пан”

Компанія з Івано-Франківська взяла на оззброєння ідею молодих франківчан і в рамках Всеукраїнського культурно-освітнього проєкту видала настільну гру про наше місто “Хмельницький Пан”.
“Хмельницький Пан” — це перша історично-економічна гра про наше місто, де в ролі ігрових фішок виступають реальні історичні постаті (Богдан Хмельницький, Марцін Замойський, Констанція Чарторийська), а оперувати під час гри гравці будуть сучасними хмельницькими компаніями.
У грі понад 100 історичних та сучасних фактів про Хмельницький, а ігрове поле наповнене архітектурними пам’ятками та бізнес-об’єктами.
У пана є гроші з його портретом, їх видав “Панський державний банк”, які можна заробити у ході гри. Гроші в грі називають “гриваками”.
Гра не має вікових обмежень, розрахована на школярів від восьми років і водночас грати в неї можуть до п’яти людей. А головне — вона вчить мислити логічно, заробляти гроші, орієнтуватись у місцевому бізнесі і знати історію свого міста.
Щоб стати Хмельницьким Паном, потрібно першим отримати у своє володіння шість контрольних веж. А також збудувати своє панство, щоб купувати хмельницькі підприємства, сплативши при цьому “данину”. Мета — залишитися при грошах і вибити всіх інших гравців.
Відтак “Хмельницький Пан” бродить містом. Черпає натхнення з історії та сучасності. Він знає героїв минулого і сьогодення, які творять історію нині.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *