Зона беззаконня

Трагедія, якої могло не бути

Елементарна халатність, байдужість та кричущий непрофесіоналізм — усе це разом взяте призвело до непоправного лиха — смерті дітей. Двоє маленьких братиків отруїлися газом: один помер удома, інший — у лікарні.

Трагедія сталася в Хмельницькому в неділю, 25 жовтня. Медики повідомили поліцію про смерть 4-річного хлопчика. Того ж дня до лікарні зі скаргами на головний біль і нудоту госпіталізували 9-річного брата померлого та 32-річну матір хлопчиків. Дві доби лікарі боролися за життя дитини, але врятувати не змогли. Хлопчик помер у ніч проти 27 жовтня. За попередніми даними судмедекспертів, причиною смерті стало отруєння чадним газом.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство”. Поліція встановлює причини, які могли призвести до накопичення у квартирі чадного газу та смерті дітей. Фахівці досліджують вентиляційні шахти, димові канали будинку на вул. Кам’янецькій та газове обладнання в помешканні родини.
Натомість знайома родини на своїй сторінці у соцмережі повідомляє, що мешканці будинку викликали газову службу через запах газу. “В суботу ввечері сусіди викликали газову службу, яка приїхала і не зробила зовсім нічого. Вночі проти неділі також викликали швидку, бо діткам було погано. Швидка зробила уколи і сказала, що це звичайне отруєння”, — йдеться у дописі.
Люди подейкують, що торік у цьому ж будинку так само сім’я отруїлась чадним газом. Тоді, на щастя, трагедії не сталося, але не стало й пересторогою для газівників. Можливо, якби вчасною була реакція і адекватні дії аварійної служби та лікарів швидкої допомоги, які легковажно поставились до своїх обов’язків, недооцінивши фізичний стан дітей, трагедії могло б не статися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *