Подія

Хмельницький приєднався до міжнародного партнерства Відкритий уряд

Партнерство Open Govern-ment Partnership з центром у Вашингтоні об’єднує представників урядів, громадянського суспільства, бізнесу, некомерційних організацій з метою впровадження відкритого урядування як ефективного засобу взаємодії між владою і громадою.
“Приєднання до партнерства — це визнання на міжнародному рівні досягнень міста Хмельницького у сфері відкритого урядування, адже відкритість, підзвітність і чесність — це принципи, якими ми керуємося у своїй діяльності, а одним із пріоритетів, визначених у Стратегії розвитку міста Хмельницького, є розвиток е-демократії. Насамперед, це електронні сервіси та відриті дані”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Зокрема, Хмельницький підключений до “Єдиної платформи місцевої електронної демократії”, а також функціонують сервіси — “Місцеві петиції”, “Відкрите місто”, “Електронні консультації з громадськістю”. У місті успішно здійснюється реалізація власного стартапу — проєкт MyCity (веб-портал “Єдина інформаційна система міста” http://mycity.khm.gov.ua), а у 2018 році рішенням сесії міської ради Хмельницький приєднано до Міжнародної Хартії відкритих даних https://opendatacharter.net/government-adopters/.
Партнерство дає можливість заявити про себе на інформаційних платформах членів Партнерства, зробити Хмельницький ще більш знаним і впізнаваним у світі.
Ініціатором приєднання до Партнерства виступила Хмельницька міська рада. Над підготовкою заявки працювали МКП “Хмельницькінфоцентр”, КУ “Агенція розвитку Хмельницького”, ГО “Хмельницька ініціатива”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *