Акцент

Транспорт і карантин

Робота громадського транспорту під час карантинних обмежень — одна з найболючіших проблем. Нарікають люди, особливо ті, хто живе не на кінцевих зупинках, невдоволені й перевізники, бо не мають права брати стоячих пасажирів, відтак несуть збитки і працюють у мінус. Так само КП “Електротранс”: якщо до карантину тролейбус спокійно міг перевозити до 70 пасажирів, то тепер лише 30 — за кількістю сидячих місць. Аби вийти з глухого кута, на маршрути міста з вересня вийшло більше одиниць громадського транспорту. Щодня перевозять пасажирів 80 тролейбусів та 230 автобусів і маршруток.
За словами заступника міського голови Андрія Бондаренка, це на 15-20 одиниць транспорту більше, ніж було в цю пору торік.
Та в пікові години проблема все ще існує. Загострюють її власники автівок, які пересіли на свій транспорт, відтак машин на вулицях стало в рази більше, — побільшало й заторів. Саме через це громадський транспорт теж не може чітко дотримуватися графіка. До прикладу, маршрутки роблять на два-три рейси менше, простоюючи в заторах.
Утім карантинні обмеження уряд не скасовує, а запровадити свої правила карантинних обмежень міська влада не має права. Тому маємо якось пристосовуватися: десь кілька зупинок пройтися пішки, десь переконувати літніх людей, щоб користувались громадським транспортом лише за нагальної потреби. Це зменшить кількість пасажирів. Пересідайте на велосипеди, завчасно виходьте з дому, але в будь-якому випадку не нервуйте. Дотримуйтесь правил карантину, носіть маски, змінюючи їх, мийте руки та користуйтеся дезінфектором.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *