Споживач

Борг став критичним

“Хмельницькгаз” звертається до споживачів з проханням сплачувати рахунки за доставку газу до 20 числа.

Саме перед початком опалювального періоду, коли газовики посилено готують майже 18 тис. км зношеної газорозподільної системи Хмельницької області до величезного навантаження взимку, споживачі не поспішають розраховуватися за отримані послуги доставки газу. Тож нині борг став критичним — 20 млн грн!

Однак кошти, які сплачують клієнти за доставку, — головне джерело функціонування газорозподільної компанії, встановлене державою.

Адже на кошти з доставки газу забезпечується цілодобова робота екстреної служби 104 і можливість споживача звернутися на 104, аби попередити аварійну ситуацію. Також це — щоденні ремонти, обхід, контроль та модернізація кількох тисяч одиниць газорегулюючого обладнання. І головне — підтримання та регулювання необхідного тиску газу в мережі, аби блакитне паливо надійшло до споживача. Аби потрапити до плити чи газового котла, газ проходить подекуди тисячі кілометрів. Тож саме пониження та підтримка тиску газу на необхідному рівні — одне з головних завдань газовиків. І забезпечується воно виключно в цілодобовому режимі.

“Плата за розподіл — це не “гроші за труби”, як часто помилково думають люди. Насправді йдеться про забезпечення безперебійного газопостачання для всіх споживачів. А це — щоденне обслуговування газорозподільної системи, — каже технічний директор АТ “Хмельницькгаз” Дмитро Дідич. — Якщо ці заходи не проводити, газу в помешканнях не буде”.

Тому, щоразу вмикаючи газову конфорку, варто задуматись: скільки зусиль, коштів та відповідальності стоїть за такими звичними нам щоденними опціями?

Тож щира вдячність споживачам за розуміння та вчасну оплату життєво необхідних послуг з доставки блакитного палива!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *