Подія

День міста без гучних концертів та розваг

Замість розважальних подій хмельничанам на День міста підготували багато візуальних атракцій, які розмістили в центральній частині міста.
Біля “Дитячого світу” влаштували вуличну акцію “За що я люблю Хмельницький”. На трьох стендах на сердечку кожен міг написати, за що любить Хмельницький або що в ньому змінив би.
А вулицю Проскурівську заполонили фотозони, які вже стали незмінними атрибутами свят у нашому місті й традиційним місцем проведення фотосесій.

У неділю, 27 вересня, програма була насичена спортивними та культурними подіями. Особливим цей день став для десяти молодих хмельничан — вони в День міста стали на весільний рушник. І з цією щасливою подією молодят привітав міський голова Олександр Симчишин, вручивши на згадку про їхній незабутній день подарунки.
“Не існує рецепту сімейного щастя. Навіть я, людина, яка прожила в шлюбі вже майже 17 років, вам його не підкажу. Маєте віднайти його самі, одне з одним. Не слухайте порадників, вчіться відчувати того, кого кохаєте”, — сказав Олександр Симчишин, вітаючи молодят.
Приймали привітання й матусі, які народили дітей у День міста. Цього року на світ з’явилося чотири хлопчики і п’ять дівчаток. У зв’язку з тим, що в перинатальному центрі карантин, подарунки передали через медперсонал.
Зранку в неділю відбувся відкритий чемпіонат міста з веслування та велоспорту. Спортсмени змагались за перемогу й в інших видах спорту: боротьбі, шахах, футболі. А для маленьких хмельничан Центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання організував на стадіоні “Поділля” перегони на толокарах.
У парку ім. І.Франка, маленькі майстри пензля розмальовували екоторбинки. А для старших та активніших тут організували цікавий квест “Хмельницький щодня новий”, учасники якого, отримавши перелік завдань, могли краще дослідити рідне місто.
На озері в мікрорайоні Озерна справлялись у майстерності рибалки. Тут другий день поспіль ловили рибу на спінінг, поплавок і фідер, а також у номінації “Big fish”. Загалом, як відзначив головний суддя змагань Володимир Васьковський, чемпіонат відбувся на високому рівні, у змаганнях узяли участь як досвідчені рибалки, так і любителі та показали гідні результати. До речі, наймолодшиму рибалці лише 12 років.
Водночас на Проскурівській розгорнулася арт-виставка “Будівлі нашого міста”, де юні хмельничани демонстрували свої роботи із зображенням історичних будівель Хмельницького, написані під час пленерів.
Увечері на містян чекав справжній театральний бум. У театрі ім. М.Смотрицького відбувся показ вистави “Чаклунка”, аматорський колектив “Дзеркало” поставив п’єсу “Шляхами міста”, а на стаціонарній сцені у Мистецькому дворику відбулася вистава “Кутівські історії”.
Приємним сюрпризом для містян у День міста став безкоштовний проїзд у тролейбусах. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Хмельницької міської ради.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *