анонс

“Пам’ятники Богдану оживають”

26 вересня у День міста Хмельницького, відбудеться презентація фільму-вистави “Пам’ятники Богдану оживають”, присвяченого 425-річчю від дня народження Богдана Хмельницького.
За новинами та більш детальною інформацією можна слідкувати у мережі Facebook.
За підтримки Українського культурного фонду та сприяння управління культури і туризму міської ради у Хмельницькому реалізується мистецький проєкт “Пам’ятники Богдану оживають”.
У рамках проєкту до 425-річного ювілею Богдана Хмельницького створюється фільм-вистава, присвячений великому гетьману. В його основі лежить театралізоване вуличне дійство, в якому будуть задіяні не лише учасники різних мистецьких колективів, але й представлено новий напрям хорового мистецтва — “хоровий театр”.
Загалом у проєкті беруть участь майже 70 митців. Це монотеатр “Кут” в особі народного артиста Володимира Смотрителя, актори обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького, театр вогню і світла “ZLights” міського Будинку культури, танцювальний колектив “Веснянка”, музиканти Хмельницької обласної філармонії, а також колектив, де, власне, і народилась ідея такого театралізованого вуличного дійства, — Хмельницький академічний муніципальний камерний хор на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Ігорем Цмуром.
Отже, цієї осені місто говоритиме про великого гетьмана, його боротьбу і перемоги мовою мистецтва — музичного, театрального і хорового.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *