Від слова до діла

Плюс ще один стадіон

11 вересня відкрили багатофункціональний спортивний майданчик у СЗОШ №6. Це 29-й майданчик такого типу і другий, який презентували школярам минулого тижня. До кінця року завершиться будівнтцтво ще трьох стадіонів. Забезпечити сучасними спортивними майданчиками усі школи міста влада планує до 2022 року.

Влада міста послідовно й наполегливо виконує взяті на себе зобов’язання: біля кожної школи повинен бути мінімально один майданчик. За словами міського голови Олександра Симчишина, влада мусить зробити все, аби максимальна кількість учнів навчальних закладів активно займалася спортом і фізичною культурою. Бо лише здорова нація може будувати велику, сильну Українську державу…
І ось відкриття чергового шкільного спортмайданчика — у самісінькому центрі Хмельницького. Для навчального закладу це дуже важливо, адже досі школярам доводилося займатися фізкультурою в сусідніх скверах чи деінде. Учитель фізкультури Ігор Білий дуже радий і вдячний, що тепер і їхня школа має сучасний спортмайданчик, на якому до того ж можна займатися у будь-яку погоду.
Директор школи Сергій Ткач розповідає, що тут займатимуться учні від першого до одинадцятого класу. Уже складено графік уроків. А рік тому біля школи з’явився тренажерний комплекс, споруджений за проєктом громадських ініціатив “Бюджет участі”, у якому заклад брав участь. Тож тепер школа має цілий спорткомплекс: тренажери і спортмайданчик.
На урочистому відкритті Олександр Симчишин наголосив: “Ми будуємо різні спортивні майданчики. Найбільше в нас збудовано саме таких, багатофункціональних, вартістю понад 1,5 мільйона гривень.
Зазвичай ми такі майданчики будуємо до півроку. Виділяємо кошти в грудні. Зима — це підготовка проєктно-кошторисної документації. Починаємо, як правило, вже на фініші попереднього навчального року. За літо завершуємо і на початку нового навчального року відкриваємо, щоб він уже працював.
Ще один майданчик у нас будується — біля ЗОШ №13 у Лезневому. Школа вже має один спортмайданчик, який ми відкрили 1 вересня, зараз будуємо другий. Він трішечки затримується в часі, бо виникла потреба перенесення дуже великої кількості мереж. За попередніми розрахунками до 1 листопада відкриємо”.
А минулого тижня відкрили ще один спортмайданчик (для міні-футболу) — у ЗОШ №25. Віднині школа має великий спортивний комплекс. Тут є три повноцінні спортмайданчики: один — із вуличними тренажерами, другий — для футболу, волейболу, гандболу, великого тенісу, і новий — для міні-футболу. Усі три майданчики мають зовнішнє освітлення. Тому займатися спортом там можна будь-коли. Вартість спорудженого спортивного комплексу — 4,5 мільйона гривень.
“Особливе задоволення — спостерігати, як на місці пустки або старих майданчиків виростають такі сучасні об’єкти! Загалом ми вже збудували 31 спортмайданчик. Так, є ще кілька навчальних закладів, які їх потребують. Ми про них пам’ятаємо і вже маємо в планах. Обов’язково зробимо! Працюємо далі!”, — сказав на відкритті Олександр Симчишин.
Уже цього тижня у місті відкрито ще один спортивний майданчик біля СЗОШ №1 та новий великий спортивний комплекс біля гімназії №2.
Тож до кінця року матимемо у місті 32 багатофункціональних спортивних майданчики. А для того, щоб їх спорудити біля кожної школи (звісно, де дозволяє територія), потрібно ще два роки. Влада планує це зробити до 2022 року.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *