Місто і влада

Бюджет участі: правила диктують хмельничани

Це унікальна можливість самостійно визначити, на що саме варто
спрямувати бюджетні кошти.

Це прекрасний інструмент для активних містян, які можуть самостійно взяти участь в управлінні містом і впливати на те, що відбувається довкола них. І цим інструментом за кілька років, відколи в Хмельницькому працює цей громадський проєкт, скористались уже сотні містян. Саме вони представляли власні креативні ідеї й отримали кошти з міського бюджету на їх втілення. Причому рішення, які ідеї варті уваги, приймає кожен хмельничанин, а не депутати міської ради, члени виконавчого комітету чи міський голова. Відтак кожен може реалізувати те, що, на його думку, необхідно Хмельницькому. Головне, щоб цю ідею підтримала громада.
“Кажуть, радити може багато, а робити — одиниці. Так от, ми вже кілька років активно залучаємо хмельничан до проєктів, спрямованих на зміни в нашому місті! Хмельницький ми змінюємо щодня! Змінюємо разом із вами, друзі! Розпочинаємо черговий прийом проєктів на “Бюджет участі”. Підтримаємо фінансово цікаві ідеї. На них у 2021 році виділимо три мільйони гривень. Для реалізації одного проєкту — до 150 тис грн”, — написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин.
Прийом проєктів розпочався 11 вересня і триватиме до 30 вересня. Тож хмельничани, які хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї, ще можуть подати свої проєкти для участі у конкурсі “Бюджет участі”.
Тематика проєктів має спрямовуватись на поліпшення комфорту проживання та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку. Крім цього, проєкти мають бути інноваційними та прогресивними, а також обов’язково — загальнодоступними.
Їх можуть подавати хмельничани, яким виповнилося 16 років.
Подати свій проєкт автор має особисто або через всеукраїнську платформу “Громадський проєкт”, або у паперовому вигляді — до управління адміністративних послуг (вул. Соборна, 16). Від одного автора може надходити не більше двох проєктів.
Голосування, як і завжди, здійснюватиметься виключно через сервіс “Громадський проєкт”. Голосувати можна або особисто через сервіс, або голосування та ідентифікація особи може бути проведена в управлінні адміністративних послуг.
З основними умовами та Положенням про бюджетування за участю громадськості (Бюджет участі) міста Хмельницького на 2020-2022 роки можна ознайомитись на порталі My city (громадський проєкт).

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *