Від слова до діла

Семимильними кроками до поставленої мети, або 31:0 на користь громади

3 вересня відбулося урочисте відкриття багатофункціонального
спортивного майданчика в НВО №5 на вулиці Пилипчука.

Перший сучасний спортивний майданчик у Хмельницькому, де можна проводити не лише уроки фізкультури, а й грати у футбол, проводити тренування і спортивні змагання, відкрили у 2016-му поруч з НВО №28 та НВК №7. А вже наступного року на території міста виріс перший багатофункціональний майданчик зі штучним покриттям та окремою територією з тренажерами на Старокостянтинівському шосе, 2/1. Тоді міський голова Олександр Симчишин запевнив, що такі ж влада збирається будувати у кожній школі, бо ж таки насправді в навчальних закладах міста спортивні майданчики були занедбані і не відповідали своєму призначенню.
Якщо чесно, тоді мало хто вірив у таку перспективу, але вже наступного року багатофункціональні спортивні майданчики з яскравим штучним покриттям були збудовані в НВК №6 та ЗОШ №9. Перший символічний гол у ворота на новому полі забив міський голова.
З тих пір минуло чотири роки і вже 3 вересня цього року символічний гол Олександр Симчишин забив у ворота на новозбудованому спортмайданчику в НВО №5 імені Сергія Єфремова. Досі тут про шкільну спортивну інфраструктуру нагадували лише зігнуті футбольні ворота на майданчику старого типу. Тепер на полі розміром 36 на 18, яке вкрите антитравматичним покриттям, можна проводити повноцінні уроки фізкультури та грати чи не в усі спортивні ігри. Втім цей об’єкт з точки зору будівельних робіт, мабуть, був найскладнішим. Адже НВО №5 розташоване у самому центрі міста і через шкільне подвір’я проходять численні міські комунікації, зокрема мережі електро-, тепло- та водовідведення.
“Завдання мали складне, бо територія школи невелика, ще й з підземними мережами. Знайшли гарне технічне рішення — модульне покриття. За потреби його можна розібрати і швидко змонтувати знову. Вартість такого майданчика — майже мільйон гривень. Загалом уже збудували 31 багатофункціональний майданчик!” — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Така ж приємна подія чекає незабаром і школярів ЗОШ №№25, 6 та гімназії №2.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *