Кримінал

“Бригада”

Лідера та трьох учасників організованого
злочинного угруповання судитимуть за вимагання коштів з мешканців Хмельницької області.

Кажуть у народі, якщо у жовтні виореш мілко, весною посієш рідко, то вродиться дідько. Так і з людьми буває. Як приклад — 28-річний хмельничанин. За свій молодий вік уже встиг побувати у в’язниці за викрадення людини та вчинення інших тяжких злочинів.
Утім тюрма його не виправила, а навпаки вдосконалила “майстерність”. Він уже, висловлюючись кримінальним жаргоном, “академік”, тобто досвідчений злочинець і впливовий у своєму середовищі. А це вже зобов’язує мати власну, знову ж таки, мовою злочинного світу, “бригаду”. І він її сколотив. З так званих “спортсменів”, частина з яких також мала проблеми з законом. Першою жертвою банди став чоловік, який начебто чимось образив їх “гідність” і замість вибачення мав сплатити 10 тисяч доларів США. Утім насправді ніяких образ не було, просто це була зачіпка, щоб почати цькувати, травити, залякувати людину, погрожувати фізичною розправою.
Згодом “бригада” знайшла ще одну жертву: чоловіка змушували заплатити 160 тисяч гривень за те, що відмовився на їхню вимогу займатися збутом наркотиків. Після тривалих погроз молодому хлопцеві запропонували замість грошей відкупитись автомобілем, перереєструвавши його на них.
Потрапили в пастку злочинців і студенти, які, як і попередні жертви, відмовились збувати наркотики, за що мали заплатити 40 тисяч гривень і 1000 доларів США. При цьому студентів мало не катували і навіть погрожували вбивством.
Та правоохоронці, як кажуть, не дрімали. Наприкінці травня цього року працівники управління стратегічних розслідувань у області, слідчого управління поліції Хмельницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури та за силової підтримки КОРД затримали 28-річного організатора та одного з учасників злочинного угруповання. Кайданки на руках вимагачів клацнули в момент передачі їм коштів одним із потерпілих. Днями поліція скерувала кримінальну справу до суду. Усій “бригаді” інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, що тягне на позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
Якщо суд призначить таке покарання, то на волю 28-річний організатор злочинного угруповання вийде вже у зрілому віці. Хай це стане уроком для тих, хто вже однією ногою стоїть на злочинній дорозі.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *