Кримінал

Шахрай-гастолер або Як засуджений з тюремної камери керував спільником на волі

П’ятеро мешканців обласного центру похилого віку за останній тиждень стали жертвами шахрая, який приїхав на Хмельниччину “на промисел” аж із так званої ЛНР.

33-річний молодик, який уже не раз відбував покарання за вчинення крадіжок, діяв у парі зі своїм колишнім співкамерником, який і досі відбуває покарання в одній із в’язниць на поки непідконтрольній Україні частині Луганської області. Діяли зловмисники за відомою схемою: ув’язнений телефонував до жертв і розповідав страшні історії про родичів, які потрапили у жахливу ДТП і яким можуть ампутувати кінцівки, якщо негайно не знайти гроші на дороге лікування, а його спільник на свободі приїжджав і забирав у пенсіонерів кошти. 40% від отриманої суми він забирав собі “за роботу”, а решту через термінал перераховував на картку, яку зазначав спільник.
Розшукуючи підозрюваного, працівники управління карного розшуку ГУ НП в Хмельницькій області разом з оперативниками з Південно-Західного відділення поліції відпрацювали всі готелі міста й квартири, які здаються подобово, поспілкувалися з сотнями водіїв таксі та переглянули відео з камер спостереження поблизу місця проживання жертв. У результаті величезного обсягу роботи їм вдалося встановити ймовірного підозрюваного. Затримали його в одному з райцентрів області, куди він переїхав із Хмельницького.
Чоловік зізнався в скоєному. У нього також вилучили частину коштів, які належать потерпілим. Зловмиснику вже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). У якості запобіжного заходу суд обрав підозрюваному тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *