Кримінал

Спецоперація

На Хмельниччині правоохоронці затримали групу осіб, яка займалася збутом великих партій метадону — напівсинтетичного наркотичного лікарського препарату, який заборонений у всіх країнах світу.

27 серпня правоохоронці Хмельниччини провели масштабну спецоперацію для затримання наркозбувачів, які діяли на території Шепетівського, Славутського і Теофіпольського районів області. У проведенні операції були задіяні понад 100 правоохоронців, серед яких працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області, слідчого управління, кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області, Шепетівського, Славутського відділів та Теофіпольського відділення поліції, управління СБУ в області із залученням бійців роти поліції особливого призначення та спецпідрозділу КОРД. Заходи проводилися за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Серед фігурантів кримінальних проваджень — шестеро чоловіків і двоє жінок, які мешкали в селах Славутського та Шепетівського районів. Займалися зловмисники збутом метадону переважно через так звані закладки. Усі ролі серед них були чітко розподілені. Одна група через Інтернет отримувала замовлення, інша — передавала наркотичні засоби клієнтам та розкладала закладки з наркотиками. Кошти за метадон збувачі отримували на банківські картки. Затриманню наркоторговців передувала масштабна оперативна робота. Правоохоронці документували діяльність злочинної групи понад півроку.
А нещодавно правоохоронці одночасно провели 11 обшуків, у ході яких виявили та вилучили у наркоділків метадон, макову соломку, канабіс, ваги, мобільні телефони, банківські картки і навіть боєприпаси.
За ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали п’ятьох осіб. Їм уже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *