Від слова до діла

П’ятий садочок за чотири роки

У День знань, 1 вересня, відбулось урочисте відкриття ДНЗ №2 “Соколятко”, що в мікрорайоні Лезневе.

Сучасна яскрава будівля привертає до себе увагу здалеку й веселить око. Лезнівчанам до вдоподоби новий садочок, адже діток своїх їм постійно доводилося возити у дошкільні заклади чи в центр міста, чи трохи ближче, добираючись із малечею у переповнених маршрутках. Тож їхню радість і вдячність легко уявити, тому що життя, виявляється, може бути простішим. А ще, як батьки побачили, у яких просторих і світлих кімнатах знаходитимуться групи, спальні, актову залу, вбиральні з душовими кабінами, пральню з прасувальним автоматом, то ще раз переконалися, що тепер і на їхню вулицю завітало свято…
До речі, це другий садочок у місті, де працюватиме ліфт, а точніше два. Один — для маломобільних діток, другий — для подачі їжі з кухні одразу в групи. Тут їх шість: три — на першому поверсі з окремими входами для двох і три — на другому поверсі. Є простора актова зала, приміщення для інвентарю, білизни, кабінети для логопеда, психолога та медпрацівника. Проєктувальники передбачили все, щоб дітям і персоналу ДНЗ було комфортно та зручно. Розташування всіх об’єктів, приміщень та оснащення дуже ретельно продумувалось: від кольору кімнат, вмонтованих меблів, газової котельні, яка дозволить регулювати температуру повітря самостійно, до навколишньої території. Для кожної групи облаштовано окремий ігровий майданчик. Збудували і величезний спортивний багатофункціональний майданчик зі штучним покриттям. Він буде спільним і для дошкільнят, і для учнів ЗОШ №13, що поруч.
Утім є об’єкти невидимі, ті, що під землею, адже дитсадок зводили з нуля. Комунальники проклали мікрорайоном понад кілометр каналізації, до якої зможуть під’єднатися і ЗОШ №13, і мешканці Лезневого. Збудували окрему котельню, заасфальтували прилеглу вулицю Шостаковича.
За останні чотири роки це вже п’ятий дошкільний заклад, збудований у місті. Таким чином додатково 1200 маленьких хмельничан зможуть навчатися і виховуватися у ДНЗ.
“Соколятко” забезпечить потреби всього мікрорайону і зніме проблему дефіциту місць у дошкільних закладах, в яких досі надавали місця для дітей з Лезневого. Вартість будівництва дитячого садка склала 39 мільйонів гривень, розрахований він на 160 вихованців.
Міський голова Олександр Симчишин на відкритті “Соколятка” зауважив: “Маємо вже 140 заяв від батьків. І вже з 2 вересня дітки можуть відвідувати дитсадок. Заклад зданий в експлуатацію. Жодних проблем немає і не було. Ми завжди дошкільні заклади зводимо швидко, вчасно, оперативно, чітко. У мене надзвичайно приємні відчуття. Бо маємо хорошу традицію: щороку до Дня знань відкривати новий дитячий садок”.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *