Актуально

Мер підтримав рух SaveФОП

Міський голова Олександр Симчишин зустрівся з представниками Всеукраїнського руху SaveФОП.

Під час зустрічі представники бізнесу обговорили з мером міста проблеми, з якими зіштовхуються в умовах епідемії. Водночас конструктивний діалог щодо співпраці між органами місцевого самоврядування та підприємцями.
За словами міського голови, розвиток підприємництва — основа економічного розвитку міста. Відтак дуже добре, що є цілий рух, який об’єднує людей у боротьбі за свої права. Хмельницький, як ніхто зацікавлений у стабільній роботі мікро- та малого бізнесу, — наголосив мер.
Адже єдиний податок — друге за обсягами джерело доходів для міського бюджету. Крім того, ФОПи сплачують оренду, частину ПДФО, земельний податок та інші податки. Також це самозайнятість, соціальна стабільність, невисокий рівень безробіття. Цього року робота ФОПів, зокрема і Хмельницького, опинилася під загрозою.
“Розуміючи це, ми одними з перших в країні відновили роботу продуктових ринків, першими — речових, — зазначив Олександр Симчишин. — Крім цього, тимчасово скасували єдиний податок для ФОПів 1 і 2 груп (загалом у місті 13,6 тисячі платників, з них тих, хто не працює під час карантину, понад 10 тисяч), звільнили від плати за оренду комунального майна на час карантину, підприємців, які орендують комунальне майно і не здійснюють діяльності, звільнили від плати за договорами сервітуту для розміщення тимчасових споруд, якщо діяльність об’єкта призупинена на час карантину, звільнили від оплати за користування комунальними місцями розповсюджувачів зовнішньої реклами, звільнили від абонплати ФОПи, які працюють на комунальних ринках (2600 торгових місць), фінансували відшкодування відсотків по кредитах для місцевих підприємств у розмірі облікової ставки НБУ, активно впроваджуємо проєкт “Купуй хмельницьке” та проводимо навчання, семінари тощо”.
Разом з тим у ході позачергової сесії міськрада підтримала прохання руху SaveФОП до центральних органів влади щодо захисту мікро- та малого і середнього бізнесу, ухвалення тих законопроєктів, які розробило саме підприємницьке середовище, а не ті, що намагаються знищити ФОПи.
А петицію на захист мікро-, малого та середнього бізнесу міський голова підтримав особисто.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *