Кримінал

Майже детективний сюжет на Львівському шосе

Хмельницькі поліцейські затримали зловмисників, які підозрюються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів на всій території України.

Будучи в міжнародному розшуку за вбивство в Донецькій області, 44-річний мешканець міста Горішні Плавні Полтавської області разом зі своїм небезгрішним земляком, який перебував у розшуку за незаконне поводження зі зброєю, приїхали до Хмельницького. В районі речового ринку один із них вихопив сумку з рук підприємниці, яка, щойно припаркувавшись, вийшла з автомобіля. В сумці у неї було немало-небагато — 40 тисяч доларів США. Тож вона кинулася наздоганяти грабіжника. Дещо пригальмувавши, зловмисник бризнув жінці в очі з перцевого балончика. Втім вона ще встигла побачити, що нападник був не один. Спільник був на мопеді і, скоріш за все, мав підхопити свого напарника. Втім мопед не заводився і зловмисник, залишивши його на дорозі, накивав п’ятами. Тікаючи, він загубив один кросівок.
На місце події прибули слідчо-оперативна група, експерти, кінологи. Службова собака Бона одразу взяла слід злочинців, який обірвався неподалік дитячої лікарні. Згодом ця інформація підтвердилася з відеокамер спостереження, які зафіксували грабіжників і автомобіль, у який вони сіли, залишивши межі міста.
У результаті оперативно-розшукових заходів працівники слідчого управління та управління карного розшуку ГУ НП в Хмельницькій області спільно з колегами із Хмельницького відділу поліції та Південно-Західного відділення за участю бійців спецпідрозділу КОРД затримали зловмисників за місцем проживання в Полтавській області. Під час обшуків у них виявили та вилучили чимало різноманітної валюти, відмички, альпіністське спорядження, маски, а також деякі речі, придбані саме в Хмельницькому. Спочатку затримані були передані поліції Київщини та Донеччини для проведення слідчих дій у рамках кримінальних проваджень, за якими вони перебували в розшуку. А нещодавно підозрюваних доправили в слідчий ізолятор Хмельницького.
Наразі зловмисникам уже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, за що їм загрожує до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *