Місто і влада

Зміни до бюджету та підтримка речових ринків

Відбулася позачергова 44-а сесія Хмельницької міської ради, на якій розглянуто 18 питань порядку денного.

Ще на один крок Хмельницький наблизився до реалізації Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів. На позачерговій сесії депутати міської ради погодили умови кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та надання місцевої гарантії у 2020 році. Це необхідно для ухвалення важливого рішення — про кредитування проєкту ЄБРР.
“Це рішення ми мали ухвалити до 2 вересня, бо саме цього дня в Лондоні відбудеться рада директорів ЄБРР. Власне, вона поставить крапку в погодженні кредиту для будівництва сміттєпереробного комплексу та впорядкування діючого міського сміттєзвалища. Для нас це дуже важливий крок, бо вже підготували земельну ділянку і техніко-економічне обґрунтування. Цілком можливо, матимемо кредитний ресурс на сміттєпереробний комплекс і грантовий, тобто безповоротний, ресурс у 5 млн євро на впорядкування сміттєзвалища. Плануємо вже на початку жовтня підписати грантову і кредитну угоди з представниками Європейського Союзу та ЄБРР”, — зазначив Олександр Симчишин.
Депутати ухвалили зміни до бюджету м. Хмельницького на 2020 рік: щодо розрахунків з підрядниками за будівництво дитсадка на вул. Шестаковича та вулицю Січових стрільців, яка завершена на 99%. Внесли зміни, зважаючи на субвенції, на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та для учасників російсько-української війни, які мають І-ІІ групи інвалідності. Наразі 14 осіб мають право на компенсацію у 116 тис. грн.
Довиділили 400 тис. грн на дезінфікуючі засоби, аби навчальні заклади міста безпроблемно розпочали освітній процес. На вимогу законодавства створено нову комунальну установу — Центр професійного розвитку педагогічних працівників при департаменті освіти та науки міської ради. Сесія затвердила його Статут і положення про проведення конкурсу на посади директора та педпрацівників.
Затверджено також Положення про геоінформаційну систему міської ради, впровадження якої поліпшить якість роботи з базами даних та забезпечить доступ містян до інформації, а саме геопросторових даних містобудівного кадастру тощо.
На підтримку речових ринків міста депутати прийняли звернення до парламенту, президента й уряду щодо невідкладного розгляду та підтримки законопроєктів “Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму кешбек” та “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців”.
Також підтримано пропозицію депутата міської ради Віталія Діденка виділити з міського бюджету 100 тис. грн для проведення експертизи будинку №4/2 на вул. Кармелюка, поблизу якого вночі 19 серпня стався зсув ґрунту.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *