Від слова до діла

Шкільна кухня за сучасними стандартами

Уже з 1 вересня у НВО №1 запрацює новий харчоблок із сучасним обладнанням, якому можуть позаздрити навіть ресторатори.

Харчоблок повністю перероблений, тут нічого не нагадуватиме колишній, встановлений одразу після будівництва школи у 1992 році. Приміщення капітально відремонтоване й розширене, встановлено сучасну вентиляційну систему, закуплено нове устаткування — холодильники, мийки, індукційні плити. Цей різновид електричних плит має чимало переваг: швидкість нагрівання, легкість керування процесом приготування їжі, безпека, значна економія енергоресурсів тощо. Витрати з міського бюджету склали понад два мільйони гривень.
Сучасний харчоблок обслуговуватиме 500 учнів НВО та 300 дошкільнят. Тож охочих смачно пообідати тут досить багато. Відтак працюватимуть у шкільній кухні п’ять кухарів та два помічники.
Окрім нового харчоблоку, у НВО №1 споруджується новий навчальний корпус. На своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин прозвітував хмельничанам: “Роботи виконані майже на 80 відсотків. Планували цього року завершити об’єкт повністю. На жаль, криза у зв’язку з карантином внесла корективи і завершення затягнеться до наступного року.
Всередині залишилося пофарбувати стіни, постелити підлогу і завезти меблі. Також утеплюємо фасад будівлі”.
Новий навчальний корпус розрахований на 240 учнів. На його спорудження й осучаснення кухні з міського бюджету передбачено 25 млн грн.
До речі, корпус споруджується з дотриманням найновіших вимог. Так, до прикладу, задля безпеки в середині приміщення на всіх виходах на сходи та місцях найбільшого скупчення дітей встановлено двері із системою “Антипаніка”. За європейськими стандартами кожні вхідні двері у громадських спорудах (школи, лікарні, супермаркети тощо) повинні бути обладнані пристроєм аварійного виходу “Антипаніка”. Основна мета цього пристрою — забезпечити негайне та легке відчинення дверей за допомогою рук чи тіла, не використовуючи ключа.
Що ж, до завершення будівництва корпусу доведеться ще зачекати. А ось новий харчоблок частуватиме школярів смачними обідами уже з початком навчального року. Сподіваємося, дітям сподобається.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *