На календарі

Пікнік по-українськи

День Незалежності — велике державне свято. А що потрібно робити на свято? Звісно, відпочивати.

Тож міське управління молоді і спорту спільно з міським департаментом освіти і науки 24 серпня у парку Молодіжному влаштували “Український пікнік”. Чимало пізнавальних розваг, конкурсів та майстер-класів чекало на відвідувачів.
Українці — нація творча. Про народне мистецтво України знає весь світ. Тому одна з зон відпочинку присвячувалася малюнку. Охочі розмальовували футболки для військових, які воюють на сході країни. Як зазначила авторка майстер-класу, студентка вищого професійного училища №25 Даніела Палаш, розфарбовування тканин залежить від якості фарб та матеріалу. Якщо вони хороші, виготовити барвисту одіж доволі легко. Тож, завдяки старанням хмельничан, українські військовики теж хоч на крихту відчують свято, одягнувши футболки в кольорах веселки.
“Малювали на футболках переважно українську символіку. Наші заклади освіти долучилися до створення шаблонів, аби це було красиво. Таким чином хочемо подякувати нашим захисникам”, — додала начальник міського департаменту освіти і науки Наталя Балабуст.
Чекав на учасників “Українського пікніка” ще один майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва. Виготовляли прикраси з глини, горшечки тощо.
Про силу українських чоловіків ходять легенди. Ще з народних казок нам відомі прізвиська надсильних Вернигори, Вернидуба, Кожумʼяки… Те, як славні українські козаки блискавично долали ворога, страхало всіх українських завойовників. Славен дух козацький і нині. Тепер своєю силою вражають українські спортсмени. Як і колись, у давнину, на свята хлопці мірялися силами, так і на “Українському пікніку” в парку Молодіжному було чимало спортивних розваг. Професіонали та пересічні хмельничани змагалися у штовханні гирі. А ще їх чекали давні українські силові змагання: штовхання колоди та збирання бульби на швидкість. Спостерігаючи, як чоловіки та хлопці прудко виконують завдання, хмельничанки щиро вболівали за своїх близьких та друзів.
Поки чоловіки силами мірялися, представниці чарівної статі в ляльки бавилися. А точніше, виготовляли ляльки-мотанки — обереги від усього лихого, на примноження добробуту.
Не обійшовся відпочинок по-українськи й без танцю та пісні. До танцювальних флешмобів залучали всіх охочих. Ввечері публіку розважав концерт української музики та кіно просто неба.
Аби згадки про цьогорічне святкування Дня Незалежності залишилися надовго в памʼяті, на пікніку облаштували кілька фотозон.
Упродовж свята можна було й підкріпитися, зокрема поласувати українською національною стравою — салом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *