Подія

Заради духовного єднання, порозуміння та спільної молитви за Україну

В Хмельницькому напередодні Дня Незалежності відбувся молитовний сніданок

Усе, чого будете просити в молитві, віруйте, що одержите, і буде вам так. Ця цитата зі Святого письма спонукає нас звертатись до Бога й у хвилини щастя чи відчаю, і коли біда на порозі чи стоїмо на розпутті… І вона, молитва, як чудотворна сила приносить із собою світло Правди.
Саме заради цього у Хмельницькому напередодні Дня Незалежності відбувся молитовний сніданок, який уже став доброю традицією. Його ініціює Духовна рада Хмельницького за підтримки міської влади.
Цього разу через карантинні обмеження молитовний сніданок відбувся просто неба у Мистецькому дворику на вул. Проскурівській. Серед присутніх — представники духовенства всіх конфесій, влади, громадськості, учасники російсько-української війни, волонтери — велика родина, яка має спільні цінності й працює над розвитком сучасного і майбутнього Хмельницького.
Розпочався сніданок з Духовного гімну України “Боже великий, єдиний”, який виконав хор Церкви християн віри євангельської “Світло для Світу”. До присутніх з благословенням та настановами звернувся митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський ПЦУ Антоній (Махота). За його словами, Господь дав людині свободу. Однак людина повинна вміти належно нею користуватися. А в молитвах у Бога потрібно просити не матеріальних, а духовних дарів. Не оминув митрополит увагою тему пандемії COVID-19: “Ми повинні не бути легковажними до хвороби. Однак не маємо права плисти за її течією, бути її заручниками. Якщо вона стане вище нас, тоді нам немає причини збиратися на молитовні сніданки. Якщо ми, людство, своїми гріхами наробило бід, то маємо це виправити, адже Господь терпеливий”, — наголосив владика Антоній, завершивши проповідь молитвою “Отче наш”.
Говорили під час молитовного сніданку й про інше лихо — російсько-українську війну, яка досі триває на сході країни. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв.
“Такі зустрічі, — каже міський голова Олександр Симчишин, — привід, щоб ще раз помолитися за Україну. Мене часом запитують: що нам дала незалежність? Незалежність, свобода дозволяють нам бути людьми. Не рабами, а Людьми, вільні духом і тілом. В молитві проситиму Господа здорового глузду для представників влади, які щодня приймають важливі рішення, а також для українців, які такі рішення приймають раз на кілька років, обираючи собі владу. Проситиму здорового глузду для всіх, хто не розуміє, що Україна — це наша земля, і ми самі маємо її розбудовувати та робити кращою”.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *