Місто і влада

Два свята — дві реліквії

У Хмельницькому відзначили День Державного прапора та День Незалежності України.

Символічно, що День Державного прапора Україна відзначає напередодні свого Дня Незалежності. Наш синьо-жовтий — це єдність, дух, честь і слава. Це втілення мрій предків про її свободу і незалежність. Він вінчав великі перемоги, найважливіші події в житті країни. З синьо-жовтим прапором ми добилися незалежності і відновили власну державу. Тому перше, що Хмельницький робить у це свято, — вшановує пам’ять тих, хто віддав і продовжує вже шостий рік поспіль віддавати життя за Україну, долаючи ворога на Сході.
Через карантин цьогорічні святкування відбулися без багатолюдних зібрань та з розмежувальними позначками для відвідувачів події. Під Державний гімн України вбрані у вишиванки та в захисних масках хмельничани спостерігали за урочистим підняттям Державного прапора. Усі, хто прийшов на майдан Незалежності, поклали квіти до меморіальної стели Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО (ООС).
Під час урочистостей міський голова Олександр Симчишин вручив 16 відзнак “Воля та мужність” достойним землякам, які виявили виняткову волю, мужність та відвагу під час захисту Української держави від російських окупантів. Подарунками і грамотами відзначили також військових, волонтерів, учасників бойових дій, працівників різних структур і установ.
Урочисті заходи відбулися в місті й 24 серпня, в День Незалежності України — найбільшого національного свята. Воно є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.
Зранку на майдані Незалежності керівництво міста й області, представники підприємств і організацій, силових структур поклали квіти до меморіальної стели Героям Небесної сотні та загиблим учасникам російсько-української війни. Після цього їх шлях проліг до пам’ятник Героям Небесної сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану. Цього дня квіти вдячності також лягли до підніжжя пам’ятників Тарасові Шевченку, В’ячеславу Чорноволу та Ангела скорботи.
Напередодні Дня Незалежності України чотири родини хмельничан, учасників російсько-української війни отримали сертифікати на придбання квартир.
Цьогоріч місто забезпечило житлом уже 17 родин, а загалом за чотири роки житло отримали понад 160 сімей учасників АТО (ООС).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *