COVID-19

Хмельницький потрапив до жовтої зони карантину

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

За останні два тижні 14 регіонів України перевищили рівень захворюваності нових випадків на 100 тисяч населення. Відтак усі вони опинились у червоній зоні, де діятимуть найжорсткіші обмеження через пандемію коронавірусу: заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

75 населених пунктів потрапили до помаранчевої зони, де до загальних додаються обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльність фітнес-, спортзалів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів — одна людина на 20 кв. м і не більше 100 осіб.

Ще 106 населених пунктів за рішенням державної комісії віднесені до жовтої зони. На Хмельниччині, крім Нетішина, Славути, Білогірського, Красилівського, Летичівського, Новоушицького, Славутського та Старосинівського районів, до жовтої зони потрапив і наш обласний центр.

Для визначання зон враховують чотири показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

Відтак, з 24 серпня і впродовж двох тижнів на території Хмельницького посилюються карантинні обмеження. Забороняється робота хостелів, нічних клубів з 24.00 до 07.00, перебування на вулиці без документа, що посвідчує особу людини.

Крім цього, забороняється проведення масових спортивних та релігійних заходів за участю понад одну людину на 5 кв. м, відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги у кризових ситуаціях. У кінотеатрах дозволено займати не більше 50% місць.

Обмеження стосуються й перевезення пасажирів у громадському транспорті. Вони здійснюватимуться виключно на сидячих місцях. Разом із тим зберігається вимога використання захисних масок у транспорті, громадських місцях, закритих приміщеннях, де перебувають багато людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *