Офіційно

Виконком міськради схвалив прогноз бюджету громади на 2021-2022 роки

На черговому засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради, яке відбулося під головуванням заступника міського голови Андрія Бондаренка, розглянуто 60 питань порядку денного.

Члени виконавчого комітету схвалили прогноз бюджету міста Хмельницького на 2021-2022 роки. Як зазначив начальник фінансового управління міської ради Сергій Ямчук, прийняття оновленого прогнозу бюджету міста зумовлено, насамперед, процедурою надання місцевих гарантій, які необхідні для Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Це дасть можливість отримати від ЄБРР кредит для реалізації проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів, який уже вийшов на завершальну стадію. Також зумовлено зміною відсоткової ставки за користування даного кредиту з 6 до 5,75% та зміною курсу євро відповідно до курсу Національного банку України. У прогнозі також враховано підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 року із розрахунку 6 тисяч гривень, а з 1 липня 2021 року — 6,5 тис. грн. Дохідна і видаткова бази міського бюджету перераховані. Дохідна база зростає порівняно з дохідною базою цьогорічного бюджету з урахуванням змін на 14% або на 341,1 млн грн і врахована в обсязі 2 млрд 782 млн грн.
Відповідно до законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про жертви нацистських переслідувань” члени виконкому встановили граничну вартість санаторно-курортного лікування для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія цих законів. Тож з міського бюджету на ці цілі пільгові категорії населення отримають 11988,00 грн (з податком на додану вартість) на 18 днів (666,00 грн за один ліжко-день). Якщо вартість путівки на санаторно-курортне лікування перевищуватиме граничну вартість, то різницю в ціні оплачуватиме одержувач путівки.
Також виконавчий комітет підтримав проєкт рішення про створення нової комунальної установи — Центру професійного розвитку педагогічних працівників замість науково-методичного центру, який досі функціонував при департаменті освіти. За словами в.о. директора департаменту освіти та науки міської ради Надії Балабуст, новий Центр сприятиме підвищенню професійної кваліфікації педагогів міста. Незабаром буде оголошено конкурс на посади директора та консультантів Центру.
Виконавчий комітет підтримав і низку інших проєктів, які будуть внесені на розгляд сесії міської ради. Вони стосуються змін до Програми соціальної підтримки учасників АТО, учасників Революції гідності, бійців-добровольців АТО у м. Хмельницькому та членів їх сімей на 2018-2020 роки. Члени виконкому пропонують збільшити орієнтовний обсяг фінансування на забезпечення їх житлом на умовах співфінансування, пільгове зубопротезування, організацію соціальної та професійної адаптації, надання матеріальної допомоги тощо.
Ще один проєкт, який винесуть на розгляд сесії, передбачає затвердження передавального акта комунального підприємства “Хмельницький медичний центр спеціалізованої, паліативної та хоспісної допомоги” Хмельницької міської ради.
Також члени виконавчого комітету розглянули електронну петицію “Обладнання громадського транспорту системами кондиціювання та опалення”, яка набрала необхідну кількість голосів. За словами в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Сергія Шепурева, завод, який виробляє громадський транспорт для міських маршрутів, не передбачає систем кондиціювання. Вартість встановлення кондиціонера на транспортний засіб стартує від 4 до 10 тисяч доларів США залежно від конструкції транспорту. Відтак петицію відправили на доопрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *