Фестивалі

“MyFest” — корисний відпочинок для всієї родини

Яскравим подарунком до Міжнародного дня молоді, 12 серпня, хмельницьким юнакам та юнкам, а також їхнім родинам став традиційний фестиваль “MyFest”, який відбувся на міському
пляжі та в Молодіжному парку.

Організатори фестивалю — міське управління молоді та спорту, молодіжна громадська рада міста таки вирішили його провести, дотримуючись належних карантинних вимог.
Головна мета фестивалю — яскравий відпочинок для всієї родини. Тому “MyFest” підготував цілу низку тематичних локацій, які б зацікавили усіх.
Оскільки фестиваль переріс з екологічного “GreenFest”, екологічна локація стала однією з найголовніших. Пообіді в парку Молодіжному запрацювала мобільна “Лабораторія хімічних чудес”. Її мета — зробити землю чистішою. За словами засновниці лабораторії Ольги Параски, на “MyFest” хмельничани проходили майстер-клас з виготовлення екологічної продукції. Представники екологічної фестивальної зони також розповіли хмельничанам про здорове харчування та правильне сортування сміття. Під час гри навчилися виготовляти цікаві елементи декору з побутових відходів. Про це і не тільки розповідала співорганізатор громадської організації “Екологічний Хмельницький” Леся Дячок.
Поки світило сонечко, на “MyFest” розважалася й малеча. Чого тільки не робили… Розмальовували обличчя кольоровим аквагримом, розписували гіпсові фігурки. Не давали нудьгувати малечі веселі аніматори. А найгамірніше було на майданчику, де відбувся конкурс для найменших учасників свята — перегони в повзунках. Координаторам зони для дітей став освітній центр “Простір”.
Ввечері “MyFest” зібрав своїх найактивніших фанів – молодь. Для молодих романтиків діяла літературна зона, де могли послухати поезією сучасних авторів. Її декламувала керівник дитячої акторської студії “Пармезан” Анастасія Строян. А також свої вірші з нової збірки презентувала хмельницька поетеса Анастасія Сем. Звучання римованих творів доповнили музикою.
Традиційно “MyFest” пропагував і здоровий спосіб життя. Тому на цьогорічному фестивалі було чимало спортивних розваг з різних видів спорту та поєдинків. Серед найцікавіших спортивних зон — регбійна, де професійні гравці організовували змагання з регбі для дітей 4-5 років, юнаків до 17 років та для дорослих, а також провели показові виступи ветеранів-регбістів та навчальні програми для малечі з найменш травматичного, безконтактного різновиду — регбі-5.
Родзинкою цьогорічного фестивалю став острів кохання на Південному Бузі. Він слугував сценою. Саме звідти звучала жива музика у виконанні молодих хмельницьких співаків та музикантів: скрипаля Антона Вараниці, виконавця авторських пісень Олега Шкарпета на прізвисько Шугар, поп-виконавиці Катерини Коваленко, відомої під псевдонімом KATE SOUL, рок колективу“Чумацький шлях” та інших.
“Довго вагалися проводити чи ні цьогоріч “MyFest”, але все ж він відбувся і не онлайн, як більшість цьогорічних фестивалів, а під відкритим небом. Програма фестивалю коригувалася під карантинні умови. У нас не було головної сцени, де б скупчувався люд.
За порядком на фестивалі слідкувала поліція. Якщо торік бюджет фестивалю був майже 400 тисяч гривень, то цього літа вдвічі менший ”, — розповіла голова молодіжної громадської ради Анастасія Козак.
Завершився “MyFest-2020” вночі переглядом цікавих кінострічок під відкритим небом.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *