Кримінал

Сутенер за суміцниством

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Хмельницькій області, спільно з оперативниками та слідчими з Хмельницького відділу поліції затримали водія таксі, який займався сутенерством.
37-річний водій однієї з служб таксі міста вирішив підзаробляти сутенерством. Вдень чоловік напрацьовував базу зі своїх клієнтів, які користувались послугами таксі, а ввечері паркувався біля розважальних закладів, де підшуковував дівчат, яких втягував у заняття проституцією. Паралельно таксист-сутенер виконував ще й роль охоронця, а також забезпечував місця зустрічі клієнтів з дівчатами, забираючи собі майже 40 відсотків прибутку. Затримали зловмисника безпосередньо у момент, коли він організовував чергову зустріч клієнта з двома дівчатами, котрі надавали інтимні послуги.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 303 Кримінального кодексу України — Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Злочин через кохання

На Хмельниччині раніше судимий 46-річний місцевий житель, на ґрунті ревнощів, сокирою наніс чоловіку кілька ударів по голові. Постраждалого госпіталізували до лікарні.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що травми чоловікові завдав раніше неодноразово судимий житель Ізяслава. Серед ночі він проник через незачинені двері до квартири своєї прия-тельки і зненацька накинувся із сокирою на її 30-річного співмешканця.
Жінка, яка прокинулась від крику, почала чинити зловмиснику опір та кликати на допомогу сусідів. Нападник одразу втік. Люди викликали швидку, яка доставила потерпілого у хірургічне віділення місцевої лікарні. Про потерпілого з відкритою черепно-мозковою травмою поліцію повідомили медики.
Зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено підозру про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Підрізала хлопця кухонним ножем

У Хмельницькому в суботу, 8 серпня, до приймального відділення Хмельницької міської лікарні бригада швидкої доставили 19-річного хлопця з колотою раною. Медики одразу викликали поліцію, але до приїзду копів надати медичну допомогу потерпілому їм не вдалося: він був у стані алкогольного сп’яніння і вів себе агресивно, недопускаючи до себе лікарів. Коли приїхали поліцейські, закривавлений хлопець зірвався з кушетки і почав тікати. Та вже за хвилину його наздогнали поліцейські. Цього разу він не чинив опору медикам, тільки просив аби йому купили алкогольний напій “Рево”. Згодом хлопець повідомив, що на квартирі свого товариша розважався в компанії ровесників, в якій було дві дівчини. Одна пішла проспатися у сусідню кімнату, а з іншою в нього виник конфлікт. Хлопець зізнався, що у пік суперечки обізвав дівчину повією. Після цього вона схопила кухонного ножа і, пірнувши йому в спину, почала тікати.
Слідчо-оперативна група встановлює усі обставини інциденту. Життю і здоров’ю хлопця нічого не загрожує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *