Подробиці

В ГУ Пенсійного фонду у Хмельницькій області запахло криміналом

Чутки про те, що в головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області існують фінансові схеми з відмивання коштів, і за ними стоїть керівництво цієї установи, ходили давно. Звісно, диму без вогню не буває, і вогонь цей таки спалахнув на повну.
Працівники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факти привласнення бюджетних коштів керівниками головного управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області.
Простими словами виглядало це так: начальниця головного управління Пенсійного фонду впродовж тривалого часу надавала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам. В свою чергу “премійовані” працівники зобов’язувались в подальшому повертати левову частину грошей готівкою керівниці.
У Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України повідомляють, що лише у червні та липні цього року за такою схемою керівництво головного управління Фонду заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. 30 тисяч з них привласнено головним бухгалтером ГУ ПФУ в області, решта — начальником головного управління.
Під час санкціонованого обшуку у службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Окрім того, в кабінеті начальника головного управління виявлено та вилучено понад 32 тисячі євро. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад 1 млн гривень. При цьому правоохоронці вилучили “чорну” бухгалтерію установи, де прописані суми премій, а також інші документи, які підтверджують її протиправну діяльність.
Правопорушників затримали в порядку ст. 208 КПК України, наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Наразі обох чиновниць відсторонено від займаних посад та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави — понад 168 тисяч гривен кожній.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *