Кримінал

Вбивцю священника затримали

Тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті виявив водій, який зупинився на трасі, щоб справити у лісопосадці нужду. Сталося це 25 поблизу с. Лісоберезівка Хмельницької області. Чоловік одразу зателефонував до поліції. Незважаючи на те, що особистих речей вбитого знайдено не було, місцеві правоохоронці швидко встановили його особу. Ним виявився 36-річний мешканець Закарпаття, священно-служитель міста Прага, який вже декілька днів значився безвісти зниклим.
Перевіривши всіх, з ким священник спілкувався напередодні своєї загибелі, поліція встановила особу ймовірного вбивці. Ним виявився неодноразово засуджений 28-річний мешканець Дружківки Донецької області. За декілька днів його затримали співробітниками управління карного розшуку поліції Донеччини у взаємодії з поліцейськими Хмельниччини.
В ході слідства було встановлено, що зловмисник напав на служителя церкви, коли той зупинився за власними потребами неподалік автобусної зупинки. Він перебував за кермом автомобіля марки Volkswagen Golf. Зловмисник наніс священнику смертельні травми з однією метою: заволодіти його майном. Відтягнувши тіло у кущі, нападник сів за кермо автомобіля потерпілого і втік з місця події. У скоєному він зізнався. За фактом вбивства відкрито кримінальне провадження. При цьому затриманому інкримінують дві статті — “Умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів” та “Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.” Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або ж довічного ув’язнення.
Суд обрав ймовірному вбивці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *