Місто і влада

Сказано — зроблено

Завершуються роботи на новій магістральній дорозі у мікрорайоні Озерна. Буквально днями нею проїдуть перші автомобілі.

Вулиця Січових Стрільців у Хмельницькому з’явилася ще у 2015 році. Але тоді це була лише назва і суцільне бездоріжжя. А ось будувати її, як повноцінну дорогу, почали у травні 2018 року. Це був не капітальний ремонт, а перша дорога за роки незалежності, будівництво якої розпочалося з “нуля”. Тоді в міському бюджеті на початок будівництва дороги заклали 5 мільйонів гривень. Було розчищено чагарники, осушено площу, прокладено усі мережі, усю основу. І на початку 2019-го, точніше, у квітні на новій вулиці дорожники уже стелили перший шар асфальтобетону (на той момент було вже освоєно 13 мільйонів гривень).
Коли нам розповідали, що це буде сучасна дорога шириною 26 метрів, на чотири смуги, розділені зеленою зоною, матиме два тротуари, відділені від проїжджої частини огорожею та зеленими зонами, острівці безпеки тощо — це сприймалося практично, як фантастика. І ось бачимо, що ці плани таки стали реальністю. Сучасна, широка і простора дорога, протяжність якої 800 метрів, майже готова до експлуатації.
За технологією передбачено три шари дорожнього покриття. Перший — безшовний, 10 см, і другий та третій шари — по 6 та 5 см відповідно. При укладанні дороги використовувався метод укріплення цементом. До речі, ця технологія у нашому місті застосовується вперше. Тим часом, вона давно звична для будівництва доріг у Європі, зокрема — автобанів. Гарантія роботи нової дороги — 13 років. Загальна вартість робіт — 32 мільйони гривень. Роботи виконує ПрАТ “Хмельницьке ШБУ-56”. Вулиця з’єднує Озерну зі Старокостянтинівським шосе й повинна розвантажити транспортні потоки на цьому відрізку дороги та вулиці Панаса Мирного.
Раніше передбачалося, що дорога буде готова у травні. Однак, самі розумієте, свої корективи вніс карантин, тому будівництво фінішуватиме в серпні.
“На вулиці Січових Стрільців завершуємо будівництво нової дороги. Сьогодні дорожники вже стелять останній — третій — шар асфальтобетонного покриття.
Новий автошлях буде з чотирма смугами руху (кожна шириною по 3,75 м), двостороннім тротуаром, зеленою зоною, зовнішнім освітленням, кишенями, зупинками для громадського транспорту, острівцями безпеки. Загальна товщина асфальту — 21 см, двошарова основа з регенерацією — 45 см.
До завершення залишиться нанести розмітку, встановити ліхтарі зовнішнього освітлення та дорожні знаки”, — написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин.
Тож, дорогі хмельничани, маємо нову дорогу, яка стане окрасою нашого міста й додасть йому комфортності.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *