Від слова до діла

Пройтися пішки – найкращий тест

Тротуари, пішохідні переходи, пішохідні вулиці та прибудинкові території забезпечують зручне пересування та споглядання, яке потім конвертується у симпатію до міста та ріст його доходів.
Так, доходів! Ми часто не задумуємося над цим, але щоб побачити архітектуру, відвідати магазин, музей, нам треба до нього дійти.
Якщо нам нічого не заважає, не потрібно обходити ями, величезні калюжі, острови болота і спотикатися об криві бордюри, каміння та арматуру, які раптово вигулькують під ногами, то ми кажемо: класне місто. І так само кажуть і мільйони туристів, які потім повертаються знову і знову. Цієї політики вже майже п’ять років дотримується команда міського голови Олександра Симчишина. Зроблено дуже багато і робота продовжується щодня.
Нині виконується поточний ремонт пішохідної доріжки у мікрорайоні Гречани (від вулиці Курчатова до вулиці Городньої). Протяжність ділянки ремонту складає 70 метрів
Також розпочато ремонт тротуару на вулиці Гагаріна, 1 (центральна частина міста). Там облаштовується бетонна підпірна стінка довжиною 22 метри, яка утримуватиме землю від зсуву. Перед тим демонтовано стару цегляну стіну й асфальтне покриття, підсипано щебінь, споруджено бетонний фундамент під підпірну стінку. Днями ремонтники облаштували бордюри. Тротуар буде вимощено тротуарною плиткою.
Капітально ремонтують тротуар на вулиці Парковій. Це особливо важливо, адже ним буде зручно користуватися діткам з батьками, які щодня прямують до дитячого садочка, який розташований на цій вулиці. Довжина цього тротуару — 546 метрів, площа покриття близько 800 квадратнимх метрів. Ремонтуватимуть тротуар протягом 2020-2021 років. Нині уже вимощено понад 150 квадратних метрів.
Оновлюється і вулиця Спортивна, облаштовується тротуар поблизу будинку №16 на вулиці Бажана.
“Для зручності хмельничан активно будуємо тротуари і пішохідні доріжки. Більшість об’єктів виконуються у складі капітальних ремонтів вулиць і прибудинкових територій, при облаштуванні велодоріжок. Також будуються нові тротуари, які є окремими об’єктами від доріг та прибудинкових. Цього тижня тривають роботи на об’єктах, загальна протяжність яких становить понад 1000 метрів. Облаштовано також тротуари на вулицях Ломоносова, Залізняка, Гавришка, Купріна тощо”, — написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *