Кримінал

Поліція затримала злочинну групу, яка викрадала ікони

Три старовинні ікони повернули тернопільські поліцейські до храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в селі Петрашівка на Хмельниччині. Знову звернутися до них з молитвами віряни змогли вже 28 липня, під час урочистої святкової літургії.

У травні цього року тернопільські правоохоронці вийшли на слід та затримали злочинне угруповання з семи осіб, які викрадали цінності з храмів та монастирів у Тернопільській, Хмельницькій, Він-ницькій, Одеській, Львівській та Чернігівській областях. Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних виявили понад 600 творів сакрального мистецтва, більшість із яких датовані XVII-XIX століттями. За словами старшого слідчого ГУ НП в Тернопільській області Назарія Туркота, поліцейські ще й досі встановлюють усіх власників церковної атрибутики, вилученої під час обшуків.
Завдяки інформації, розміщеній на відомчому сайті, три ікони упізнав священик з Хмельниччини. Він одразу зв’язався з поліцейськими та разом з адвокатом вирушив на Тернопільщину.
“Ікони, які передавалися з покоління в покоління, безсоромно викрали з церкви ще в 2015 році, — розповідає настоятель храму Віктор Галкін. — Найцінніша з них — ікона Успіння Пресвятої Богородиці, в честь якої і названо наш храм”.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *