Подія

За відмінні знання не лише медалі

Минулої п’ятниці відбулося нагородження випускників міста золотими та срібними медалями. Четверо з них, які отримали максимальну кількість балів під час ЗНО, отримали грошову винагороду в розмірі 10 та 20 тисяч гривень від міського голови Олександра Симчишина.

Цього року в Хмельницькому майже 1600 школярів-медалістів отримали свідоцтва про закінчення школи. Цей документ про те, з яким багажем знань входять у самостійне доросле життя сьогоднішні випускники. Знання з різних предметів, як цеглинки міцного фундаменту, на якому будуватимуть життя.
Серед них — 179 цьогорічних медалістів. Усім їм минулої п’ятниці урочисто вручили золоті та срібні медалі на стадіоні “Поділля”. Першим до випускників з вітальним словом звернувся міський голова Олександр Симчишин.
“Бачу усміхнених випускників і згадую мить, коли мені теж урочисто одягали золоту медаль, — ділиться міський голова. — То були неймовірно позитивні емоції, які залишилися назавжди. Коли запитують, що мені дала золота медаль, кажу, що сама медаль — річ, яка лежить вдома серед інших нагород і час від часу нагадує мені про шкільні досягнення. Насправді головне — не нагорода, а те, що стоїть за нею, — знання, які є найбільшим у світі капіталом. Звісно, найбільший героїзм — віддати життя за державу. Але тих, хто 11 років працював над собою, аби отримати знання, теж можу назвати героями. Їм бажаю зробити правильний вибір професії і легкої життєвої дороги. Також вітаю усіх вчителів та батьків, які мають пишатися своїми дітьми та вихованцями”.
Олександр Симчишин повідомив про сюрприз для тих, хто цьогоріч найуспішніше закінчив школу. Ті, хто набрав максимальну кількість балів за результатами ЗНО, отримали від міської ради 10 тисяч гривень. Так, 200 балів набрали випускники колегіуму ім. В.Козубняка Антон Дядюк (фізика), Ольга Кухар (англійська мова), Дарʼя Несторишена (історія).
Особливо відзначився випускник гімназії №1 ім. В.Красицького Юрій Ярош. Юнак набрав найбільшу кількість балів одразу з двох предметів — математики та фізики. Тому його медаль від влади міста доповнилася грошовою винагородою в розмірі 20 тисяч гривень.
“Старанно вчився завжди. Крім підготовки до ЗНО, яка в мене тривала цілий рік, брав участь у різних олімпіадах. Це теж вплинуло на мій гарний результат. Парадоксально, але дистанційне навчання навіть допомогло мені більше зосередитися на предметах, адже було багато вільного часу. Нині залишається зробити правильний вибір вищого навчального закладу. Обираю між Київським політехнічним інститутом ім. І.Сікорського та Київським національним університетом ім. Т.Шевченка. Також визначаюся зі спеціальностями. Оберу або соціальний аналіз, або математику, або прикладну математику”, — каже Юрій. А ще додає, що премія для нього була дуже приємною несподіванкою. Поки не знає на що її витрачатиме.
За словами виконувачки обов’язки директора міського департаменту освіти і науки Надії Балабус, минулий навчальний рік був великим випробуванням для освіти. Попри все, маємо більше золотих медалей, ніж торік. Зі 179 медалістів 41 отримав срібні медалі і 138 — золоті.
“Гадаю, на більшу кількість медалістів, порівняно з минулим роком, вплинула відміна ЗНО в формі державної підсумкової атестації. Випускники мали право пройти ДПА за власним бажанням, зокрема і в формі зовнішнього незалежного оцінювання. Бали за державну підсумкову атестацію виставлялися за результатами оцінок, які випускник отримав впродовж року. ЗНО також було не обов’язкове. Його складали тільки ті, хто планує вступати цьогоріч у виші. Учні добре адаптувалися до нових умов дистанційного навчання й успішно пройшли всі випробування”, — зазначає Надія Юріївна.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *