Новації

У Хмельницькому будують школу за новими стандартами

Будівництво початкової школи в мікрорайоні Озерна, яке призупинилося в березні, відновили і планують завершити у 2021 році.

Квартиру в мікрорайоні Озерна подружжя Шинкаруків купило чотири роки тому, коли народився їхній первісток. Майже рік сина возили у дитсадок, розташований у центрі міста, бо місць у дошкільних закладах на Озерній не було. Жінка каже, постійно їхати маршруткою в часи пік з маленькою дитиною дуже важко.
Торік, відколи у мікрорайоні збудували новий дитсадок, усі клопоти зникли.
“Синові вже п’ять років і ми дуже тішимось, що поруч з дитсадком будується ще й школа, адже не потрібно ламати голову в пошуках навчального закладу наступного року. Тим більше, що маємо ще й донечку, яку плануємо через рік оформити у дитсадок. А школа і садок — єдиний навчальний комплекс”, — каже жінка.
Нова школа на вулиці Залізняка — частина НВК, де торік відсвяткував новосілля надсучасний дитсадок “Кобзарик”, поріг якого переступили 350 дошкільнят.
Школа розрахована на 750 учнів перших-четвертих класів. Її будівництво мають завершити наступного року, хоча планували раніше.
За словами міського голови Олександра Симчишина, у зв’язку з новими державними будівельними нормами довелося призупинити будівельні роботи на п’ять місяців.
“Ми були змушені коригувати проєктно-кошторисну документацію відповідно до нових будівельних норм. Зокрема, передбачили інклюзивні ліфти, які не були в першому проєкті. У зв’язку з цим довелось проходити повторно державну експертизу і повторно оголошувати тендерну закупівлю. Все це призвело до здорожчання цього важливого для міста об’єкта. Зараз ми продовжуємо його будувати”, — зазначив Олександр Симчишин.
Сама будівля вже зведена і накрита. Вставлені вікна. Нині тривають внутрішні роботи: будують сходи та дві ліфтові шахти — вантажну та пасажирську.
Втім здивують батьків і школярів не лише цим, адже початкова школа, як і дитсадок, буде однією з найсучасніших у місті.
“Півгектара займає сама будівля, у якій просторі класи, сучасні харчоблок, їдальня, спортивні та актові зали. Будуть ще спортивні, ігрові майданчики.
Об’єкт дорогий — майже 100 мільйонів гривень, відтак місто розраховує на підтримку області й держави”, — зазначив міський голова.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *