Кримінал

На чужій біді щастя не збудуєш

На Хмельниччині правоохоронці затримали 37-річного чоловіка, який незаконно привласнив та продав чужий автомобіль.
У сім’ю 35-річного мешканця області прийшла біда — захворіла дитина. Грошей на лікування бракувало, тож він вирішив продати автомобіль. Часу на торги було обмаль, тож просив за іномарку недорого. Покупець знайшовся швидко і, дізнавшись, що кошти продавцю потрібні вже і зараз, пообіцяв не зволікати, але за умови, що автомобіль той віддасть одразу. А для певності написав розписку. На цьому все й завершилось. Чоловік залишився і без автомобіля, і без грошей.
Згодом слідчі встановили, що до злочину причетний 37-річний аферист, який підробив документи на автомобіль та продав його мешканцю Закарпаття. Авто потерпілого вилучили та повернули законному власнику. А шахраєві оголосили про підозру за ст. 289 Кримінального кодексу України. При цьому в оселі затриманого слідчі провели санкціонований обшук, в ході якого виявили зброю, набої до неї, а також підроблені документи на авто, що прямо підтверджує його причетність до злочину.
Суд уже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 630 тисяч гривень. За цей злочин підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення до 12 років.

Злодюзі по заслузі

41-річному мешканецю Ізяслава, напевно, було замало місця в райцентрі, щоб розвернути бурхливу злочинну діяльність, та й знають його в невеличкому містечку як облупленого. Тож, аби жити на широку ногу, вже немолодий чоловік подався на Одещину, де обкрадав людей. Коли ж потрапив у поле зору поліції, вирішив пересидіти в себе на малій батьківщині. Але ж гроші мають властивість закінчуватись. Відтак злодій подався до Хмельницького.
Тут чоловік здійснив зухвалий розбійний напад на кредитну спілку. Діставши складаного ножа, чоловік почав погрожувати 19-річній працівниці. Забравши з сейфа понад 26 тис. грн, нападник утік, але недалеко. Наздоганяти його кинувся 24-річний хлопець, що став випадковим свідком нападу. На щастя, у цей час поруч проїжджав екіпаж велопатрульних. Інспектори й затримали розбійника.
У ході розслідування з’я-сувалося, що затриманий пограбував ще й аптеку на вул. Кам’янецькій. Не змінюючи почерк: одягнувши маску і рукавички, зайшов прямо за бар’єр каси аптеки і викрав 7600 гривень, після чого втік.
Наразі підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі. Окрім підозри у розбійному нападі, йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *