COVID-19

Коронавірус: карантин продовжено

За інформацією Хмельницької міської ради, станом на 8.30 29 липня в місті зареєстровано 103 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. 67 осіб одужали, 34 хворіють (16 лікуються в стаціонарі, 2 померли).
В області станом на 8.30 1096 випадків захворювання на коронавірус. Таким чином, за останні дні COVID-статистика Хмельниччини поповнилася чималою кількістю хворих.
В інфекційній лікарні 108 хворих (одна дитина). Госпіталізували протягом минулої доби 17 осіб, з них 10 хворих на COVID-19 (три мешканці Хмельницького) і сім осіб з підозрою на коронавірус. Усього в інфекційній лікарні 70 хворих на COVID-19 і дев’ять осіб із підозрою.
Попри це, під час традиційного брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш назвав ситуацію в області стабільною та контрольованою.
Посадовець розповів про хворих, діагноз у яких підтвердили у вихідні.
“Найпроблемніший випадок — у місті Старокостянтинові, де у Центральній районній лікарні перебуває в реанімації жінка у важкому стані. Її транспортування до Хмельницької інфекційної лікарні наразі є неможливим.
У Шепетівці є підтверджені випадки захворювання у працівників “Укрзалізниці” — там проводиться епідрозслідування щодо встановлення всіх контактних осіб.
У Новоушицькому, Шепетівському та Білогірському районах виявлені хворі серед працівників Національної поліції.
Один новий хворий — працівник електроцеху — виявлений на Хмельницькій АЕС. Всі контактні особи щодо цього випадку вже відпрацьовані.
У Летичівському районі підтверджені випадки хвороби у приватного нотаріуса та працівника банку”, — повідомив Роман Примуш.
Також посадовець розповів, що з 1 серпня рішення про посилення чи пом’якшення карантину прийматимуться не регіональними комісіями, а державною. Залежно від завантаження ліжок у лікарнях та показників захворюваності будуть визначати рівень епідбезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий абр червоний.
Нагадаємо, шо рішенням уряду карантин в Україні продовжено до 31 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *