Кримінал

“Зброярня” в гаражі

Двоє чоловіків, які непогано розумілись на зброї, вирішили зробити на цьому бізнес. На власному подвір’ї в Ярмолинцях та в гаражі в Хмельницькому вони облаштували майстерні, де переробляли травматичну зброю у бойову та займались реставрацією застарілих зразків озброєнь. Клієнтів підшукували в Інтернеті, а переправляли “товар” поштою. Водночас зловмисники продавали вогнепальну зброю на території Хмельниччини, зокрема й у кримінальних колах.
Організатора “зброярні” затримали в Хмельницькому під час спроби продажу пістолета Макарова та 550 набоїв різного калібру. Також оперативники задокументували факт протиправного збуту шести пістолетів та майже 150 набоїв до них.
“Під час обшуків за місцями розташувань підпільних майстерень та в помешканнях зловмисників співробітники СБУ вилучили автомат Калашникова, підствольний гранатомет ГП-25, 8 пістолетів, 2 револьвери, 1100 набоїв різного калібру, велику кількість магазинів до автоматів і пістолетів”, — повідомила речниця УСБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.
Обвинувальний акт стосовно протиправної діяльності учасників злочинної групи, які підозрюються в незаконному виготовленні та збуті вогнепальної зброї, скеровано до суду. Якщо їхня вина буде доведена, обидва підозрювані можуть провести з десяток літ у в’язниці.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *