Кримінал

Довічники

Жахлива трагедія, яка сталася в Солобківцях Ярмолинецького району, сколихнула все село. Там у власному будинку згоріли 82-річна пенсіонерка та її 70-річний співмешканець. Їх тіла виявили рятувальники під час гасіння пожежі. За першою версією оперативників, будинок зайнявся через несправність електропроводки, але слідчі поліції виявили на тілі потерпілих сліди насильницької смерті. Згодом цю версію слідства підтвердила й судово-медична експертиза. Правоохоронці одразу ж розпочали розслідування, до якого залу-чили більше сотні поліцейських.
Втім знайти зловмисників, які скоїли подвійне вбивство, а, щоб приховати сліди злочину, підпалили будинок, було складно: вогонь знищив практично всі докази. Тож коло пі-дозрюваних налічувало понад 70 осіб. Перевірялись мотиви, алібі, покази свідків і після співставлення фактів залишилося двоє молодих чоловіків — імовірних вбивць. Обоє працювали різноробочими на приватному підприємстві.
Того вечора вони, добре налигавшись горілки, хотіли продовжити гуляння, але грошей на неї вже не було. Тож недовго думаючи, друзі по чарці проникли до будинку пенсіонерів, яких убили. Грошей вони не знайшли. Поцупили мобільні телефони та старенькі аудіоколонки, а перед тим, як утекти, будинок підпалили, а самі виїхали на Житомирщину. Саме там їх і затримала поліція.
Ярмолинецький суд призначив 30-річному підозрюваному та його 27-річному подільнику покарання у вигляді 14 та 15 років позбавлення волі. Втім родичів потерпілих таке рішення видалось зам’яким і вони подали апеляцію. У суді сторона обвинувачення повністю довела вину зловмисників за розбій, поєднаний з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб та умисне пошкодження майна шляхом підпалу. Відтак суд задовольнив апеляцію і засудив убивць до найсуворішого покарання — довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *