Актуально

Великий плюс для школярів, батьків та вчителів

Завершується будівництво нового корпусу НВК №10.

Цей навчальний заклад має давню історію. Нову будівлю школи на вулиці Водопровідній звели у 1991 році. Нині тут навчаються дві з половиною тисячі школярів! Місця бракує, тож учні третіх-п’ятих класів досі відвідували заняття в другу зміну. Аби всі школярі навчалися зранку й усім було комфортно, два роки тому поруч з основною будівлею школи почали зводити новий навчальний корпус. Нині роботи на стадії завершення. З 16 мільйонів гривень, виділених з міського бюджету, освоєно 13 мільйонів. У новому корпусі буде вісім аудиторій, в яких навчатимуться дві сотні старшокласників.
“Безумовно, цей корпус дасть можливість вчитися дітям у першу зміну. Це великий плюс і для них, і для батьків, і для вчителів. У другу зміну навчатимуться лише третьокласники”, — каже директор НВК №10 Віктор Грищук.
За проєктом новий корпус школи — з двох будівель. Їх мали будувати одночасно, але через пандемію коронавірусу, а відтак — брак коштів, змінили хід будівництва.
“Проєктно-кошторисною документацією передбачено два навчальні корпуси, зокрема і надбудову над діючим басейном. Ми вирішили розбити їх на дві черги: завершити і запустити в експлуатацію першу, а тоді братися за другу, — пояснює Олександр Симчишин. — Нині триває благоустрій навколишньої території, на стадії завершення внутрішні роботи, купуємо шкільні меблі, обладнання, техніку. Думаю, на початку жовтня об’єкт буде зданий в експлуатацію”.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *