на часі

Три школи міста ще без директорів

Серед учасників конкурсу на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького визначено переможців. Охочі позмагатися за керівну посаду пройшли три етапи конкурсних відборів. На першому етапі, 26 червня, 33 учасники складали тести на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти. Для участі в другому етапі конкурсних відборів потрібно було дати відповідь на 30 тестових питань та набрати не менше 16 балів. Після перевірки робіт конкурсанти, які набрали необхідну кількість балів, були допущені до другого етапу — вирішення ситуаційного завдання для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти. 1, 3 та 8 липня кандидати, які пройшли попередні етапи, представляли своє стратегічне бачення розвитку закладу. Кандидати, які раніше не працювали на посаді керівників, презентувати свою стратегію на два роки, діючі керівники — на шість років. Претенденти на посади керівників, презентуючи свій план розвитку закладу, наголошували на зробленому, акцентували увагу на планах та напрямках розвитку: говорили про енергозбереження, матеріально-технічне забезпечення, навчальний процес.
Після спілкування члени комісії шляхом таємного голосування вирішували: підтримати чи не підтримати кандидата на посаду очільника закладу. Шляхом голосування члени лічильної комісії оголошували результати. Усі етапи конкурсних відборів проходили в режимі онлайн. Із відеоматеріалами та списками переможців можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
Наразі департамент освіти і науки оголосив повторний конкурс для закладів, де він визнаний таким, що не відбувся. Досі залишаються вакантними посади директорів НВО №28 та НВК №4.
В.о. директора департаменту освіти і науки Надія Балабуст додає: “Також залишається СЗОШ №19, де в керівника закінчився контракт. Тому конкурс оголошено для трьох шкіл”.
За словами Надії Балабуст, заяви прийматимуть до 7 серпня. Тож конкурс триває. Директорів буде призначено до 1 вересня.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *