Проєкт

Обиратимуть найкращий аматорський театр

Хмельницька громадська організація “Центр розвитку театру “Час Т” на чолі з режисером Дмитром Гусаковим 16 липня в Молодіжному центрі оголосила про прийом заявок на участь у всеукраїнському онлайн фестивалі аматорського театру “Акт Перший”. На його проведення представники організації спільно з міським управлінням культури і туризму виграли грант Українського культурного фонду.
“Акт Перший” — це єдиний фестиваль аматорських театрів у нашому місті, який об’єднає різні форми і течії театрального мистецтва.
Як повідомила проєктна менеджерка фестивалю Юлія Рахно, триватиме конкурсний відбір до 3 серпня. Заявки для участі у фестивалі може надіслати будь-який молодіжний амоторський театр на адресу: [email protected]. Головна умова участі — вистава має бути україномовною.
Організатори фестивалю оберуть пʼять театрів-переможців, поїдуть у їхні міста та відзнімуть постановки. Крім того, зніматимуть інтервʼю з акторами-аматорами, режисерами, а також їхні тренінги для початківців. Готовий матеріал планують показати глядачам 7-11 жовтня в соцмережах. Після перегляду фестивального відео відбудеться живе онлайн обговорення.
За словами Дмитра Гусакова, фестиваль планували провести наживо, але через карантин довелося переформатувати його в онлайн показ.
“З 1950-х років у Хмельницькому функціонує аматорський театр “Дзеркало”. Однак як організація він не мав юридичної сили, тому в трупи виникла ідея об’єднатися в ГО “Центр розвитку театру “Час Т”, яка тепер має можливість робити заявки на отримання грантів. Грант Українського культурного фонду на “Акт Перший” — один із найвагоміших її успіхів”, — розповідає директор фестивалю та очільник громадської організації Дмитро Гусаков.
З фестивальними новинами можна познайомитися у Facebook, а згодом запрацює YouTube канал “Акта Першого”.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *